14.05.2024

Slovácko vyhrálo v Mladé Boleslavi

FK Mladá Boleslav

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli ve třetím kole nadstavby FORTUNA:LIGY ve skupině o titul se Slováckem 0:1. Vítězství zajistil hostům ve čtvrté minutě Pavel Juroška.

Tým z Uherského Hradiště, který v utkání nezvykle ani jednou nefauloval, vyhrál v nejvyšší soutěži po devíti zápasech a oživil naději na účast v pohárech. Z šestého místa neúplné tabulky ztrácí už jen tři body na Boleslav, která drží čtvrtou příčku zaručují start v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Středočeši nenavázali na víkendové vítězství v Ostravě a Slovácko v lize posedmé za sebou neporazili.

„Jsem rád, že jsme vyhráli. Kluci celých těch devadesát minut odpracovali, jsem na ně hrdý. Dodá nám to energii a sílu do dalších bojů. Doufám, že jsme ještě neřekli poslední slovo, a že tahle parta zažije ještě jeden úspěch,“ přál si asistent trenéra Jan Baránek v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Pavel Juroška vystřelil Slovácku výhru nad Mladou Boleslaví a odnesl si cenu pro hráče utkání: „Jsem rád, protože to čekání na výhru bylo dlouhý. Jsme hrozně rádi, že jsme to konečně protrhli. Myslím si, že nás to teď nakoplo a máme další motivaci hrát o ty poháry.“

„Utekl nám první poločas. Chyběl nám pohyb a soupeř nám dal z jedné standardky gól na 0:1, což nás znejistilo. Ten druhý poločas byl relativně nějakým způsobem lepší, ale dneska jsme si vyhrát rozhodně nezasloužili,“ přiznal mladoboleslavský trenér David Holoubek.

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 0:1 (0:1).
Branka:
4. Juroška. Rozhodčí: Černý – Paták, Podaný – Kocourek. Žlutá karta: Jawo (Mladá Boleslav). Diváci: 1844.
FK Mladá Boleslav: Mikulec – Kostka, Suchý, Král, Kadlec (63. Suchomel) – Sakala (73. Matějovský), Karafiát – Jawo (46. Žitný), Ladra, Vaníček (46. Kušej) – Hilál (63. Pulkrab). Trenér: Holoubek.
1. FC Slovácko: Heča – Reinberk (50. Blahút), Hofmann, Kalabiška, Holzer – Kohút (81. Trávník), Havlík – Juroška (69. Daníček), Kim Sung-pin (69. Mihálik), Sinjavskij – Kvasina (81. Vecheta). Trenér: Baránek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME