02.04.2024

Sparta bere první zápasový bod po čisté výhře nad Oceláři

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté pražské Sparty vstoupili do semifinále play off Tipsport extraligy domácí výhrou nad mistrovským Třincem 3:0. Zápas sledovala dosud nejvyšší návštěva letošního play off – 13 548 fanoušků.

Ve 25. minutě otevřel skóre kapitán Michal Řepík, na začátku závěrečné části pojistil náskok v oslabení Miroslav Forman a při power play do prázdné branky pečetil výsledek Ondřej Najman. Gólman Jakub Kovář udržel poprvé v letošním play off a potřetí v sezoně čisté konto.

Sparta, která vyřadila ve čtvrtfinále Liberec ve čtyřech zápasech už 20. března, nastoupila poprvé v tomto play off už s centrem Vladimírem Sobotkou a také s obráncem Michalem Moravčíkem, jenž chyběl od druhého souboje s Bílými Tygry poté, co jej narazil na mantinel Oscar Flynn. Třinec zakončil sérii s Českými Budějovicemi v sedmi utkáních až o osm dnů později.

„To, že jsme dali góly, tak to je velmi důležité. Viděli jsme velkou bitvu, což je mezi Spartou a Třincem typické. Jsme rádi, že jsme to urvali a připravíme se na zítřek. Koukneme, co tam můžeme zlepšit a pojedeme dál,“ řekl odhodlaně sparťanský trenér Pavel Gross v rozhovoru s Janem Hrabalem.

Jak hodnotí první semifinálovou výhru kapitán Michal Řepík? „Máme jedno vítězství, ale to zatím nic neznamená. Jdeme do toho s pokorou, protože mají výborný tým. Zítra nečekám nic jiného než ještě těžší zápas,“ uvedl. A co říká na návrat Vladimíra Sobotky?

„Měli bychom vstřelit nějakou branku, protože bez ní těžko můžete vyhrát. Příležitostí jsme měli dostatek, bohužel jsme je neproměnili. Mám pocit, že jsme Spartě minimálně dva góly dali. Musíme se připravit a soustředit na zítřejší zápas,“ řekl jasně trenér Ocelářů Zdeněk Moták.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
25. Řepík (Irving, Němeček), 43. M, Forman, 59. O. Najman. Rozhodčí: Hribik, Květoň – Špůr, Zíka. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 13 548.
HC Sparta Praha: Jakub Kovář – Moravčík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Beaudin – Řepík, Sobotka, M. Forman – Chlapík, R. Horák, D. Vitouch – K. Hrabík, J. Lajunen, Buchtele – P. Kousal, O. Najman, Konečný. Trenér: Gross.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Polášek – M. Růžička, D. Voženílek, Daňo – L. Hudáček, Cienciala, A. Nestrašil – Kurovský, P. Vrána, Miloš Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME