10.02.2024

Sparta míří do Karviné, Plzeň se utká s Mladou Boleslavi

MFK Karviná

Redakce O2 TV Sport

Otevřete brány, jarní část FORTUNA:LIGA začíná! Její 20. kolo nabídne na hlavním kanálu O2 TV Sport duely Karviná–Sparta a Plzeň – Mladá Boleslav. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným začíná ve 14.15 hodin.

V multidimenzi na O2 TV Fotbal můžete zhlédnout zápasy České Budějovice – Ostrava, Liberec–Olomouc a Slovácko–Pardubice. „Reportérka Denisa Doležalová pohovoří o situaci s Ewertonem, Eliška Machová o potenciálu Ebrima Singhateha a Klára Janáčková o tom, na čem chce Radoslav Kováč stavět jarní část sezony,“ poznamenal Petr Svěcený.

Sobota 10. února od 15.00 hodin: MFK Karviná – AC Sparta Praha

Karviná v zimní přípravě vyhrála sedm utkání a ráda by nabyté sebevědomí zúročila i proti mistrovi. „Sparta má pětibodový náskok v tabulce, takže nás jednoznačně čeká nejkvalitnější mužstvo FORTUNA:LIGY. Nemáme absolutně co ztratit, je tam obrovská kvalita, o čemž svědčí i to, že tým trenéra Priskeho naposledy ztratil body na konci října, když prohrál v Boleslavi. Fotbal děláme pro to, abychom se porovnávali s nejlepšími, takže se na takovou konfrontaci těšíme,“ řekl pro www.mfkkarvina.cz trenér Juraj Jarábek.

Slezané v posledních dvou ligových zápasech remizovali. „Očekáváme velice dobrý zápas. Bodovat chceme v každém utkání a tento nebude výjimkou. Už v sobotu po generálce jsem řekl, že to s námi na domácím trávníku nebude mít nikdo lehké, ani Sparta. Chce to mít herní a taktický plán, který budou hráči do puntíku plnit, a samozřejmě i štěstí,“ navázal.

Sparta se také naladila na ligu jaksepatří, v generálce dokázala porazit Malmö 2:1. „Prožili jsme velmi dobrou přípravné období. Sice není všechno stoprocentní, ale po fyzické stránce jsme více než připraveni,“ pronesl pro www.sparta.cz asistent trenéra Lars Friis.

Z posledních 20 odehraných venkovních utkání Sparta prohrála jediné. „Začíná nám v sobotu v Karviné velmi důležitá část sezony. Chceme si odvézt všechny tři body. Je třeba hrát organizovaně a jít do všeho naplno,“ vyhlásil.

„S expertem Janem Rajnochem probereme karvinskou zimní přípravu, sehrála v ní nejvíce utkání ze všech. U Sparty probereme její nabitý jarní program, své názory přidají také Tomáš Rosický a Brian Priske,“ uvedl Petr Svěcený a doplnil, že reportér Vladimír Grebennikov pohovoří s Jurajem Jarábkem, trenérem Karviné.

Sobota 10. února od 18.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav

S bilancí pěti domácích výher nad Mladou Boleslaví za sebou půjde Viktoria do souboje se Středočechy. V zimním období vyhrála pět ze šesti utkání, ani jednou neprohrála. V součtu se závěrem podzimní části nejvyšší ligové soutěže nebyla ve třinácti duelech za sebou poražena.

„Příprava byla dlouhá a náročná, je to ale potřeba. Na ligu jsme připraveni. Moc se těším, už jsme trénovali dost dlouho. Pauza byla dlouhá – snad to zvládneme. Mladá Boleslav je trochu nečitelná novým realizačním týmem. Trenéři ale nás dobře připravili, tak uvidíme, jaké utkání sobota přinese. Věřím, že vyhrajeme!“ řekl pro klubový YouTube kanál plzeňský záložník Matěj Valenta.

Mladá Boleslav sehrála šest přípravných utkání a žádné neprohrála s se souhrnným pozitivním skóre 16:4. Nejlepším střelcem byl Matěj Pulkrab s pěti trefami, Andrej Kadlec zacílil přesně dvakrát.

„Že jsme v celé zimní přípravě neprohráli, nepřeceňuji. Schopnosti a síla týmu se ukáže až v ostrých zápasech, v nichž se bude hrát o body a o umístění v ligové tabulce," naznačil pro www.fkmb.cz kouč David Holoubek.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME