18.02.2024

Sparta přehrála Liberec

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty dokázali díky dvěma brankám v úvodu druhé půle doma porazili Liberec a nadále vedou FORTUNA:LIGU se čtyřbodovým náskokem.

„Byli jsme v mnoha ohledech lepším týmem, góly ale dokážou hru změnit. Když jsme konečně vedli 2:0 a měli hru pod kontrolou, tak dali branku z čista jasna. To tu hru změnilo. Špatně jsme se rozhodovali a dělali si to sami o trochu těžší. Musím Liberec pochválit. Myslím si, že je to v české lize skvělý tým. Hrají dobrý fotbal a mají dobré hráče,“ chválil v rozhovoru s Denisou Doležalovou soupeře po zápase trenér Brian Priske.

Jak hodnotí zápas s Libercem Lukáš Haraslín, který se gólem podílel na výhře Sparty? „V prvním poločase mi to nevyšlo, ty střely mi tam blokovali. V druhém jsem se rozhodl to vzít na levačku a jsem rád, že to tam takhle padlo. Důležité tři body a vítězství. Pokračujeme ve hře a v té jízdě, ve které chceme,“ řekl.

Liberec se tlačil v závěru utkání na Spartě k senzačnímu vyrovnání, druhý gól ale nepřidal a tak odjíždí bez bodu. „V tom závěru jsme Spartu přimáčkli a to se tady asi dlouho nevidělo. Jsem trochu zklamaný, protože jsme kvůli těm pěti minutám po půli ten zápas ztratili. V prvním poločase jsme mohli lépe řešit ty brejky. Kdybychom se dostali do vedení, tak by to měla Sparta těžší,“ mrzí trenéra Luboše Kozla.

Liberecký brankář Hugo Jan Bačkovský několikrát v zápase se Spartou svůj tým podržel a odnáší si za svůj výkon cenu pro hráče utkání. „Cítili jsme, že tu můžeme něco uhrát. Měli jsme dost šancí na to, abychom nějaké góly přidali. Škoda, že jsme si začátek druhého poločasu nepohlídali. Po té první půli jsme Spartě takhle rychle umožnili jít do vedení. Ty góly mě štvou,“ zhodnotil zklamaně.

Sparta Praha – FC Slovan Liberec 2:1 (0:0).
Branky:
47. Haraslín, 49. Olatunji – 68. Horský. Rozhodčí: Všetečka – Hájek, Kubr – Radina. Žluté karty: Pešek, Wiesner – Horský. Diváci: 16 829.
AC Sparta Praha: Vindahl – Vydra, Panák, Krejčí – Wiesner, Solbakken, Sadílek (78. Kairinen), Pešek (46. Ryneš) – Haraslín (65. Tuci), Birmančević – Olatunji (83. Kuchta). Trenér: Priske.
FC Slovan Liberec: Bačkovský – Prebsl, Chaluš, Mikula – Penner (66. Fukala), Doumbia (78. Višinský), Žambůrek (55. Varfolomejev), Preisler – Kok (78. Rabušic), Tupta – Kulenović (67. Horský). Trenér: Kozel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME