03.10.2023

Sparta v O2 areně vyzve Vítkovice

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Předehrávka 8. kola Tipsport extraligy obohatí úterní program na O2 TV Sport. Hokejisté Sparty se utkají s Vítkovicemi, studio s moderátorem Janem Homolkou startuje v 18.00 hodin.

Pražané půjdou do duelu s Ostravany se snahou reputovat si renomé po nedělní prohře 0:2 s Kometou. Skvělý souboj brankářů nakonec vyzněl lépe pro Dominika Furcha, který pochytal všech 26 střel Sparty a dalších 20 mu pomohli zablokovat spoluhráči.

„Brno bylo v pár věcech lepší. Vyhrávalo souboje tam, kde se mají vyhrávat. My jsme na konci ještě tlačili, ale nešli jsme tomu naproti hned od začátku. Byla nějaká tyčka, před brankou se to vyškráblo, ale byly by to jen výmluvy, kdybychom se toho drželi. Musíme víc pracovat, bruslit a srážet se,“ ohlédl se sparťanský kouč Pavel Gross pro web klubu.

Sparťanský tým se doma brankově v základní části neprosadil po dvou a půl letech. „Odehráli jsme pár dobrých zápasů, některé jsme urvali a některé jsme ukradli. Musíme tomu jít naproti, být připravení na zápas, všichni ho odehrát dobře a jít si pro to. To udělalo Brno a my to uděláme v úterý,“ motivuje zkušený trenér. Pokud Sparta zvítězí, vrátí se do čela tabulky.

„V úterý máme další zápas. Každý tým vyhrává, každý prohrává. Musíme se z posledního zápasu poučit a vzít si z něj to nejlepší, což můžeme. Uděláme to, připravíme se na Vítkovice, abychom odehráli naplno 60 minut – bez toho se nedá vyhrát,“ dodal obránce Michal Kempný pro klubový YouTube kanál.

Vítkovicím nevyšel start sezony podle představ a musí tak dohánět bodovou ztrátu. Na ledě Sparty budou chtít Ostravané navázat na výkon z nedělní první třetiny a na povedený obrat. „Už dvakrát se nám podařilo otočit těžký výsledek proti nám. Jdeme zápas od zápasu,“ komentoval pro www.hc-vitkovice.cz trenér Miloš Holaň.

Vítkovice po čtyřech porážkách za sebou dokázaly v neděli zdolat Olomouc 4:3 v prodloužení, nyní vyhlíží souboj se Spartou. „Čeká nás těžký soupeř navíc v domácím prostředí, ale my se nedíváme, kam jedeme. Víme, co jsme schopni hrát. Já doufám, že nás nastartoval závěr toho zápasu. Musíme to odmakat, odbojovat. Co bude svítit po šedesáti minutách, nevíme, ale tohle chceme splnit,“ uzavřel.

„S expertem Romanem Málkem probereme bilanci sparťanských brankářů, u Vítkovic se zaměříme na jejich posily. Reportér Jakub Koreis před utkáním vyzpovídá Filipa Chlapíka a Petra Chlána,“ poznamenal moderátor Jan Homolka.

18.30 hodin, O2 TV Sport: HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera.
Začátek studia:
18.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME