25.02.2024

Sparta veze tři body z Uherského Hradiště

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty zvítězili ve 22. kole FORTUNA:LIGY na Slovácku 3:1 a vedou tabulku o čtyři body před pražským rivalem Slavií, s níž se příští týden utkají v domácím poháru i v nejvyšší soutěži.

Obhájce titulu poslal do vedení v 11. minutě Martin Vitík, chvíli nato vyrovnal Pavel Juroška, ale Veljko Birmančevič a střídající Lukáš Haraslín po přestávce rozhodli o deváté ligové výhře hostů za sebou.

Sparta, která prohrála jediný z posledních 22 venkovních ligových zápasů, v nejvyšší soutěži zvítězila na hřišti Slovácka po třech zápasech. Tým z Uherského Hradiště prohrál potřetí za sebou a jako jediný celek v jarní části sezony nezískal ani bod. Sice dál drží čtvrté místo, ale na třetí Plzeň ztrácí už deset bodů.

„Hráči byli šťastní ze čtvrteční výhry, ale hned v pátek věděli, že je zde čeká velký zápas. Nikdy to tu není jednoduché, v posledních letech nám tu způsobili spoustu problémů. Musím kluky pochválit, je to skvělý tým. Tu výhru jsme si zasloužili,“ chválil tým trenér Brian Priske v rozhovoru s Davidem Nyčem.

Gól a asistenci si připsal proti Slovácku Veljko Birmančević, který si za svůj výkon odnesl cenu pro hráče utkání. „Byl to těžký zápas. V prvním poločase jsme měli potíže a nehráli moc dobře. Ale ve druhém jsme ukázali mistrovskou mentalitu. Šli jsme na hřiště a ukázali, že si zasloužíme vyhrát. Jsme šťastní, protože je to před zápasem se Slavií důležitá výhra,“ zhodnotil.

„Rozhodla daleko větší kvalita ve finální fázi, kdy Sparta každou příležitost, co měla, tak dala gól. Byly to laciné góly a dalo se tomu zabránit. Určitě si budeme mít co říct, hlavně v té defenzivě. Jinak to mužstvo pracovalo velmi dobře. Naši hráči chtěli hrát i za stavu 1:2, 1:3. Chtěli s tím zápasem něco udělat, bohužel se projevilo, že v té předfinální a finální fázi nejsme přesní,“ zhodnotil trenér Martin Svědík.

1. FC Slovácko – Sparta Praha 1:3 (1:1).
Branky:
20. Juroška – 11. Vitík, 55. Birmančević, 75. Haraslín. Rozhodčí: Szikszay – Hrabovský, Volf – Kocourek. Žluté karty: Trávník, Cicilia, Doski, Juroška – Vydra, Krejčí, Birmančević, Vindahl, Sörensen, Sadílek, Ryneš, Priske (trenér). Diváci: 8000 (vyprodáno).
1. FC Slovácko: Heča – Blahút, Hofmann, Kalabiška, Doski – Trávník, Havlík – Petržela (68. Sinjavskij), Kohút (68. Kim sung-pin), Juroška (81. Vecheta) – Cicilia (81. Kvasina). Trenér: Svědík.
AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Vydra (46. Panák), Krejčí – Wiesner, Solbakken, Sadílek (79. Kairinen), Zelený (66. Ryneš) – Karabec (66. Haraslín), Birmančević – Tuci (66.Olatunji). Trenér: Priske.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME