17.03.2024

Sparta zdolala Hradec Králové a drží vedení

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Sparty v 25. kole FORTUNA:LIGY porazili doma Hradec Králové 2:1. Obhájce titulu poslal v 16. minutě do vedení Veljko Birmančević a pojistku přidal na začátku druhé půle Jan Kuchta. V páté minutě nastavení už jen snížil střídající Matěj Koubek.

Pražané v lize naplno bodovali po dvou zápasech a celkově zvítězili poprvé po čtyřech soutěžních duelech. Před reprezentační přestávkou mají v čele tabulky jednobodový náskok na Slavii.

Královéhradečtí, kteří na Letné v samostatné lize posedmnácté z 18 utkání prohráli, prohráli podvanácté z posledních 13 vzájemných ligových duelů, poprvé na jaře a pod novým trenérem Davidem Horejšem nebodovali a v tabulce jsou dvanáctí.

„Určitě jsme ty tři body potřebovali. Bylo to pro nás důležité, abychom se vrátili na vítěznou mentalitu. Hradec byl dobře organizovaný, ale myslím si, že jsme měli šanci vstřelit více než dvě branky. Byl to těžký týden, ale vrátili jsme se pro výhru a jsme zpět první. To je pro nás důležité,“ přiznal sparťanský trenér Brian Priske v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Jak hodnotí utkání s „Votroky“ Jan Kuchta, který se gólem podílel na výhře Sparty? „Bylo důležité, abychom získali tři body a užili si následnou děkovačku. Ta byla ale i po neúspěšných výsledcích, protože za námi fanoušci jezdili a neustále nás podporovali. Za to bych jim chtěl poděkovat. Dneska opět vytvořili fantastickou kulisu, takže ty tři body jsou jejich,“ chválil fanoušky.

„Dostali jsme zbytečně první gól, tam jsme zaváhali. Pak jsme špatně vstoupili do druhé půle, tam jsme Spartě druhý gól nabídli. Mužstvo podalo dobrý výkon a určitě jsme spokojení, na Spartu to ale nestačilo,“ zhodnotil trenér Východočechů David Horejš.

AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 2:1 (1:0).
Branky:
16. Birmančević, 47. Kuchta – 90.+5 Koubek. Rozhodčí: Berka – Vlček, Leška – Všetečka. Žluté karty: Wiesner – Kučera, Dancák, Ladislav Krejčí I, Čmelík. Diváci: 16 666.
AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Panák, Zelený – Wiesner (72. Mejdr), Sadílek (87. Solbakken), Laci, Ryneš – Birmančević (87. Karabec), Haraslín (72. Tuci) – Kuchta (80. Olatunji). Trenér: Priske.
FC Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Čihák, Spáčil (69. Čech) – Čmelík (87. Hais), Kodeš, Dancák, Ladislav Krejčí I – Kučera, Šašinka (64. Juliš) – Vašulín (64. Koubek). Trenér: Horejš.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME