07.06.2024

Sparta získala kosovského fotbalového reprezentanta Ermala Krasniqiho

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

První letní posilou fotbalové Sparty Praha se stal kosovský reprezentant Ermal Krasniqi. Pětadvacetiletý křídelní hráč přestoupil z Rapidu Bukurešť. Úřadující český mistr to uvedl na svém webu.

„Ermala přivádíme kvůli jeho typologii. Je to pohyblivý, dynamický hráč. V některých zápasech, zejména v soutěžích UEFA, jsme cítili, že nám chybí více rychlosti. Ermal nám v tomto ohledu pomůže,“ řekl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Je to tahový, náběhový fotbalista, který je zvyklý hrát na více pozicích v ofenzivě. Pro soupeře je nebezpečný také tím, že umí gól dát i připravit,“ dodal.

Krasniqi strávil v Rapidu Bukurešť jen půl roku poté, co ho klub získal z konkurenční Kluže údajně za 200.000 eur (zhruba pět milionů korun) a podepsal s ním smlouvu na tři a půl roku. V jarní části sezony dal šest gólů. Sparta za něj podle rumunských médií zaplatila dva miliony eur (přes 49 milionů korun).

Před angažmá v Rumunsku hrál Krasniqi v Kosovu za FC Ballkani, s kterým získal předloni titul. S týmem si zahrál i Evropskou konferenční ligu. Za kosovskou reprezentaci nastoupil ve čtyřech zápasech.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME