12.09.2024

Tomáš Pavelka: Důvěra kabiny mě těší, snad se toho zhostím dobře

Mountfield HK

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Pod vedením nového kapitána Tomáše Pavelky vykročí za týden do extraligové sezony hokejisté Hradce Králové. Jednatřicetiletý obránce bude mít „céčko“ na dresu poprvé za dobu svého působení v extralize. Jak řekl v rozhovoru s novináři, důvěra spoluhráčů ho velmi potěšila a věří, že se s novou rolí dobře popasuje.

Tomáš Pavelka se stal kapitánem na základě hlasování kabiny. „Je to čerstvé, ale moc mě potěšilo, že jsem důvěru z kabiny dostal. Zatím ve mně převládá radost z toho, že volba padla právě na mě. Je to moje premiéra, ale už bych měl mít dostatek zkušeností na to, abych dokázal tým vést. Doufám, že se toho zhostím dobře,“ uvedl Pavelka.

Dobře si uvědomuje, že role kapitána přináší i nárůst zodpovědnosti, ale je na to připravený. „Vím, že to tak je a že to na mě nějakým způsobem padne, ale snažím se na to nijak neupínat, protože nemůžu hlavně upustit od své hry a svého flow v zápase, aby mě to nějak moc neovlivnilo. Kdybych si tyhle věci kolem bral nějak extra, mohlo by to potom být na škodu,“ přemítal Pavelka.

Ačkoliv působí navenek spíše jako klidná síla, když bude potřeba, bude ho v kabině slyšet. Je přesvědčený, že dokáže mužstvo seřvat a srovnat do latě. „Doufám, že to v sobě mám,“ ujistil s úsměvem Pavelka.

Čekají ho nově také povinnosti k rozhodčím: „Už mě napadlo, že bych měl možná někomu zavolat, abych věděl, kdy si má jít kapitán s rozhodčím podat ruku, kdy s ním co řešit a podobně, ale věřím, že se do toho nějakým způsobem dostanu a budu vědět, kdy si budu moct dovolit s nimi komunikovat a kdy ne. Teď byl nějaký mítink s rozhodčími, takže už trochu vím.“

V přípravě byl podobně jako v minulé sezoně jeho parťákem Martin Pláněk. „Loni jsme spolu hráli docela často. Doufám, že to bude dobré a bude nám to fungovat,“ přál si Pavelka.

Nová sezona už klepe na dveře. Pro Mountfield vypukne za týden v Litvínově. „Všichni se těšíme, až to začne. Stejně tak i já. Těším se hrozně moc. Příprava byla přece jen delší, navíc narušená zraněními a virózami v kabině. Potřebujeme se teď všichni naladit na stejnou vlnu a nějakým způsobem ustálit náš herní projev. Je potřeba větší konzistence v naší hře,“ prohlásil.

„Všichni v kabině ví, že když všichni do jednoho dodržují věci, které chceme, tak jsme pro kohokoliv strašně těžký soupeř. A pak můžeme také kohokoliv přehrávat a dominovat. Když to nebudeme plnit a tohle se nám rozpadne, jsou z toho pak chyby a šance pro soupeře. Hned na úvod v Litvínově nás čeká asi pěkný fičák. Mají skvělý kádr, je tam užší hřiště, na úvod rozhodně náročný zápas,“ vyhlížel Pavelka ostrý start a boj o první body.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME