10.07.2024

Z hostování přestup: Samuel Dancák patří Hradci Králové

FC Hradec Králové

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Slovenský fotbalista Samuel Dancák přestoupil z Mladé Boleslavi do Hradce Králové, kde už minulou sezonu hostoval. Šestadvacetiletý záložník podepsal na východě Čech tříletou smlouvu. „Votroci“ o tom informovali na webu.

Od příchodu trenéra Davida Horejše v průběhu jarní části ročníku patřil Dancák do základní sestavy a pomohl týmu k vítězství ve skupině o Evropu. V závěrečném utkání o postup do kvalifikace Konferenční ligy nemohl nastoupit, protože se Hradec Králové utkal právě s Mladou Boleslaví, které podlehl.

„Samuel na jaře patřil k našim stěžejním hráčům. Je tedy logickým vyústěním, že jsme využili opci, která byla součástí smlouvy o jeho hostování v našem klubu,“ uvedl sportovní ředitel klubu Jiří Sabou.

Samuel Dancák v české nejvyšší soutěži nastoupil k 95 zápasům a vstřelil jeden gól. Kromě Hradce Králové a Mladé Boleslavi hrál ligu i za pražskou Duklu. „Jsem velice rád za to, že se mé hostování mění v přestup. Nyní jsem hráčem Hradce Králové. Věřím, že nás fanoušci budou podporovat jako doposud a doufám, že se nám podaří navázat na výkony ze závěru minulé sezóny,“ prohlásil.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME