03.10.2021

Baníku se daří, veze tři body z Liberce

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy navázali na domácí výhru s Bohemians a v 10. kole FORTUNA:LIGY zvítězili v Liberci 2:0. Baník poslal ve 43. minutě do vedení Jiří Fleišman a výhru potvrdil o 20 minut později Ladislav Almási. Severočeši hráli od 38. minuty bez vyloučeného Christa Tiéhiho, v závěru dostal červenou kartu i hostující Almási. Liberec ve čtvrtém utkání pod trenérem Lubošem Kozlem poprvé prohrál, Slezané U Nisy naplno bodovali po více než 11 letech a zvítězili počtvrté z posledních pěti kol.

„V úvodu to bylo vyrovnané, my nehráli špatně, ale ve finální fázi jsme nebyli silní. A zápas samozřejmě ovlivnila červená karta. Za mě byla hodně přísná i vzhledem k tomu, jak byly hodnocené některé zákroky předtím,“ hodnotil porážku trenér Liberce Luboš Kozel s připomenutím vyloučení Tiéhiho ve 38. minutě.

„Chtěli jsme eliminovat hru Liberce, který se spoléhá na Rondiće a křídla. To se nám dařilo, nepouštěli jsme je do šancí,“ spokojeně hodnotil výhru kouč Ostravy Ondřej Smetana. Jeho tým ale přišel o vykartovaného střelce Almásiho.

Vítězný gól vsítil zkušený Jiří Fleišman. „Zkusil jsem to nejdřív pravou, to byla taky dobrá střela. A pak levou jsem ani nevěděl, že je to gól. Nechtěl jsem ani slavit, něco jsem tu zažil,“ připomněl svoje působení ve Slovanu v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME