01.02.2024

Čtvrtý se sedmým: Litvínov vyzve Brno

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

Pouze pět bodů zeje mezi Vervou a Kometou, tento rozdíl se určitě změní po předehrávce 42. kola Tipsport extraligy ze Zimního stadionu Ivana Hlinky. Moderátor Jan Homolka se přímo z Litvínova přihlásí v 17.00 hodin.

Z uplynulých sedmi utkáních se Litvínovu podařilo vyhrát pouze tři. O to důležitější tři body si Severočeši přivezli v neděli z Plzně, kde zvítězili 5:3. Dvěma góly se v utkání blýskl Nicolas Hlava.

„Jsem rád, že to tam padlo, ale nejdůležitější jsou tři body. V zápase byly i emoce, teď se blíží konec sezóny, takže každý bod je důležitý. Takhle budou vypadat už všechny zápasy. My jsme se snažili nedělat moc faulů, kluci skvěle odbránili závěrečné oslabení,“ prohlásil pro web klubu devětadvacetiletý útočník.

Verva aktuálně drží poslední pozici pro přímý postup do čtvrtfinále s náskokem dvou bodů na páté Bílé Tygry a se zápasem k dobru. „Uděláme všec pro to, abychom se do čtyřky dostali. Mohli bychom pak mít o trošku více volna a více se připravit na play off. Každé utkání je náročné a teď ke konci bude každý bod velmi důležitý,“ podotkl Michal Gut pro klubový YouTube kanál.

Kometa jede. Z posledních osmi odehraných utkání jich dokázala sedm vyhrát a cílí na první čtyřku. V neděli doma přehrála Karlovy Vary 5:1. Oporou Jihomoravanům byl opět brankář Jan Kavan. „Samozřejmě Honzovi věříme. Chytá výborně, pracuje na sobě a jenom to potvrzuje, jsme za něj rádi. Máme teď dva gólmany, kteří chytají neskutečně. Je super vědět, že vzadu máme jistotu,“ pochválil gólmana svého týmu Tomáš Vincour pro www.hc-kometa.cz.

Brněnský celek vycestoval do dějiště utkání ve středu odpoledne. „Spíš než na čtyřku se upínáme prostě na další zápas v Litvínově. Samozřejmě víme, že to je v tabulce našlapané, ale tam rozhoduje zápas od zápasu. Do Litvínova jedeme vyhrát, aby nám to pomohlo na cestě nahoru,“ doplnil.

„S expertem Radkem Dudou probereme ambice obou klubů v boji o elitní čtyřku. U Vervy se zaměříme na defenzivu, probereme i zlepšení obránce Jana Ščotku, jenž nedávno prodloužil smlouvu v Brně,“ poznamenal Jan Homolka s tím, že reportér Jan Hrabal před utkáním pohovoří s Petrem Koblasou a Jakubem Flekem.

Čtvrteční program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME