26.07.2024

Indiáni pod vedením Josefa Jandače vyjeli na led

HC Škoda Plzeň / Marek Švamberg

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

S přípravou na ledě začali hokejisté Plzně, které povede do nové extraligové sezony Josef Jandač. Bývalý reprezentační kouč se vrací na střídačku po dvouleté odmlce. V týmu nastala řada změn. Indiáni touží napravit neúspěšný poslední ročník, v němž jen těsně proklouzli do předkola play off, v něm pak ale neuhráli proti Litvínovu ani zápas.

Finální fázi letní přípravy zahájil tým trenéra Jandače, jenž bude mít k ruce asistenty Jiřího Vebera a Václava Pletku, v kompletním složení. O smlouvu s Indiány usilují navíc útočníci Dominik Simon, Radek Mužík, Matyáš Borák a obránce Patrik Brůna.

Odešli gólmani Samuel Hlavaj s Milanem Kloučkem, obránci Martin Bučko, Aleksi Laakso a útočníci Aleksi Rekonen, Jakub Pour a Petr Straka. V kolonce příchodů figurují brankáři Dávid Hrenák s Nickem Malíkem, beci Kristians Rubins, Igor Merežko a forvardi Jakub Klepiš, Christophe Lalancette a Olivier Archambault. Na hostování přišel další útočník Tomáš Urban.

„Jak je již známo, celkově v klubu i v mužstvu dochází k mnoha změnám, a to z jediného a klíčového důvodu – všichni chceme být znovu úspěšní,“ uvedl pro klubový web generální manažer klubu Martin Straka.

„V minulém roce jsme otevřeli novou kapitolu klubu a já pevně doufám, že se budeme již v nové sezoně účastnit hlavní fáze play off,“ dodal.

V přípravě čeká Indiány devět zápasů, boj o extraligové body zahájí 18. září na ledě Vítkovic. O dva dny později je při domácí premiéře čeká repríza souboje z předkola - přivítají Litvínov.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME