Včera

Derby na O2 TV Sport: Záběry z dronu i rozhovory z hrací plochy

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

V neděli 6. října čeká nejvyšší fotbalovou ligu dlouho očekávané derby mezi Slavií a Spartou. Diváci stanice O2 TV Sport se mohou těšit na speciální obsah ke šlágru 11. kola Chance Ligy. Od 17.45 hodin začíná hlavní studio, ve kterém moderátor Michal Hrdlička přivítá v roli hostů trenéra Karla Jarolíma a brankáře Tomáše Vaclíka. Aktuální dění bude přímo z hrací plochy Fortuna Areny zprostředkovávat David Sobišek a Zdeněk Folprecht.

Další novinkou nedělního derby bude zapojení dronu. „Bude to vůbec poprvé, kdy budeme ze stadionu v Edenu využívat záběry z dronu. Na výrobu nasadíme až 14 kamer, jedna bude i mezi střídačkami, takže diváci dostanou možnost sledovat emoce na obou lavičkách,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Samotný přímý přenos bude komentovat zkušená dvojice Jan Homolka a Aleš Svoboda. Reportérem derby je David Nyč.

Stadion Slavie disponuje špičkovým pokrytím

Další zajímavostí je, že slávistický stadion v Edenu nabízí i během derby mimořádné pokrytí pro diváky. Ve Fortuna Areně se nachází osm špičkových technologických „hnízd“, která za pomocí 32 antén zajišťují mobilní i datový provoz. Antény využívají frekvence LTE 1800 FDD, LTE 2100 FDD, LTE 2,6 GHz TDD a 5G 3,7 GHz. Naměřená rychlost přenosu dat během fotbalových utkání se pohybuje v řádech stovek megabitů a funguje stabilně i při stoprocentním zaplnění hlediště.

„Fortuna Arena je nejlépe technologicky pokrytým venkovním stadionem v České republice. Nachází se zde totiž kapacitně nejvýkonnější O2 anténní systém. Rozsah vysílačů na stadionu odpovídá zhruba velikosti okresního města Nymburk,“ vysvětluje Libor Pezinek, manažer kvality měření sítí O2.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME