Dnes

Karviná hostí Hradec Králové, Teplice přivítají Duklu, večer pak derby Liberec–Jablonec

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Česká nejvyšší soutěž má na svém programu 11. kolo. V sobotu se můžeme těšit na čtveřici duelů. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná ve 13.00 hodin.

Sobota 5. října od 13.30 hodin: MFK Karviná – FC Hradec Králové

Karviná, která minule prohrála v Chance Lize poprvé po čtyřech zápasech, doma v nejvyšší soutěži s Hradcem Králové ve třech zápasech neprohrála, z toho získala dvě vítězství. Slezané na svém stadionu vyhráli jediný z pěti zápasů v sezoně, třikrát po sobě tam ale bodovali a neinkasovali.

„Hradec Králové se výrazně zlepšil, dokonce jsem četl o ambicích na první šestku. Překopali herní styl a přivedli nadstandardní hráče Vlkanovu či Petráška se zkušenostmi ze zahraničí. Hradec má nebezpečné standardní situace, Čihák je opravdu skvělý hlavičkář. Je tam i zmíněný Petrášek, který má téměř dva metry. Ale není to jen o standardních situacích, Hradec Králové je silný i v rychlém přechodu do útoku,“ pověděl Marek Bielan, asistent trenéra Karviné.

„Votroci“, kteří prohráli jediný z posledních čtyř vzájemných odehraných ligových zápasů, venku v lize prohráli pětkrát za sebou a v této sezoně tam ve čtyřech zápasech spolu s Českými Budějovicemi ještě nebodovali.

„Karviná možná nemá oslnivé výsledky, ale její hra je opravdu velice dobrá. Trenér Hyský tam odvádí skvělou práci. Je to mužstvo, které se snaží hodně napadat a zároveň se nebojí hrát s míčem. Musíme si na ně dát pozor, zvlášť v domácím prostředí jsou hodně silní. Jedeme tam ale s tím, že si domů chceme nějaké body odvézt,“ řekl asistent trenéra Adrian Rolko.

Sobota 5. září od 16.00 hodin: FK Teplice – FK Dukla Praha

Teplice, které minule v Chance lize zvítězily po sérii čtyř porážek, prohrály jediný z osmi domácích ligových zápasů s Duklou. „Skláři“ doma v nejvyšší soutěži prohráli čtyři z pěti duelů v sezoně a třikrát po sobě tam nebodovali.

„Hrozně rádi bychom navázali na vítězství z Pardubic. Hrajeme v domácím prostředí, Duklu budeme chtít porazit. Je to ale strašně nepříjemný soupeř. Mají kvalitní fotbalisty a nejzkušenějšího trenéra v lize. Samozřejmě je tam řada kluků, co má něco za sebou. Nám to na druhou stranu trochu chybí, musíme více sázet na hladovost a chtíč prosadit se v lize. Věk ale rozhodovat v zápase nebude,“ pronesl asistent trenéra Jan Rezek.

Dukla, jež zvítězila v jediném z posledních sedmi odehraných kol a v nejvyšší soutěži dvakrát po sobě prohrála, naposledy v lize nad Teplicemi zvítězila (v roce 2018), ale předtím s nimi v nejvyšší soutěži třikrát po sobě prohrála.

„Minule jsme doma prohráli s Libercem 1:4 a kdo zápas neviděl, řekne si, že ti nám dali. Přitom herně to byl náš nejlepší výkon od návratu do ligy. Doplatili jsme na desetiminutový kolaps. V Teplicích budeme chtít navázat na šance, které jsme si vytvořili. Domácí jsou předposlední, počítáme však s těžkým zápasem. Určitě je posílila venkovní výhra v Pardubicích. Co jsem viděl, tak doma hrají Teplice nátlakově. Proti Baníku i Mladé Boleslavi hrály dobře, přestože v obou zápasech o gól prohrály. Mají zkušené hráče Marečka či Trubače, vpředu nebezpečné útočníky Gninga s Jásirem. Věřím, že se dobře připravíme. Doplácíme na začátky a závěry poločasů, na to si musíme dát pozor,“ řekl kouč Dukly Petr Rada.

Sobota 5. října od 19.00 hodin: FC Slovan Liberec – FK Jablonec

Liberec v lize s Jabloncem šestkrát po sobě neprohrál, předchozí tři vzájemné duely v nejvyšší soutěži skončily remízou. Slovan, který vyhrál jediné z posledních sedmi odehraných domácích ligových utkání, prohrál jediné z minulých pěti kol, minule ale v lize zvítězil po třech zápasech.

„Vím, že je to velký zápas, osobně jsem ho zažil. My jako realizák jsme tu noví, u soupeře je zase kouč Kozel se svým týmem. Je to celé velký příběh. Soustředíme se na sebe, jen to můžeme ovlivnit. Jablonec má kvalitní tým, pod koučem Kozlem udělal určitý progres a rukopis nového trenéra tam je vidět. Víme, že když vyhrajeme, můžeme se posunout hodně nahoru a Jablonec přeskočit. Cítím dobrou koncentraci týmu a věřím, že to ukážeme i na hřišti. Fanouškům dlužíme dost, je čas, abychom doma zabodovali naplno,“ řekl liberecký trenér Radoslav Kováč.

Jablonec, jenž prohrál jediné z posledních čtyř odehraných kol, venku v lize prohrál jen minulé z minulých čtyř utkání a získal tam sedm z celkových 14 bodů v sezoně. Jablonec ve středu zvítězil v dohrávce 2. kola domácího poháru v Domažlicích 2:0.

„Určitě to bude zvláštní a speciální zápas. Ať už tím, že se jedná o derby, ale i tím, že jsem tam nedávno působil. Fanoušci derby žijí. Liberec investoval hodně peněz do nových hráčů. Určitě zrychlili hru, mají mladé a perspektivní hráče. Mají potenciál, budou se zlepšovat. Nečeká nás lehký soupeř, ale budeme chtít uspět. Jsme sice o dva body výš, ale Liberec hraje doma. Řekl bych, že je to 50 na 50,“ pověděl Luboš Kozel, jenž ještě v minulé sezoně vedl Liberec.

Sobotní program Chance Ligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME