13.01.2022

Dotáhne se Kometa na Vítkovice?

HC Kometa Brno / Roman Kantor

Redakce O2 TV Sport

Čtvrteční předehrávka mezi Brnem a Vítkovicemi načne 41. kolo hokejové extraligy. Kometa na Ostravany ztrácí tři body.

Čtvrtek 13. ledna 2022: HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera

Pokud domácí zvítězí v normální hrací době, soupeře v tabulce díky lepšímu skóre přeskočí. Naplno by se tak dostali do hry o první čtyřku. Plzeň na čtvrtém místě je před Vítkovicemi o další tři body.

Kometa má za sebou pět vítězných duelů na vlastním ledě a ráda by tuto sérii natáhla. „Chceme zase naplno bodovat, ale uvědomujeme si, že nás čeká velmi těžký soupeř. Vítkovice mají výbornou formu a není náhodou, že jsou na pátém místě. Hodně jim pomohl příchod Dominika Lakatoše, výborně chytá gólman Stezka,“ řekl trenér Jiří Kalous. Jeho tým v této sezoně s Vítkovicemi dvakrát těsně prohrál.

Brňané vyhráli v posledním kole 3:2 v prodloužení poté, co prohrávali 0:2. „Hrát dobře čtyřicet, padesát minut prostě nestačí, musíme hrát výborně celých šedesát minut. Je třeba dál pracovat a hrát jako v posledních dvou zápasech,“ prohlásil kanonýr Peter Mueller.

Vítkovicím se v tomto ročníku povedlo Brno dvakrát porazit, v obou zápasech vyhrály shodně o gól. „Musíme podat disciplinovaný výkon, protože mají vynikající přesilovky. Klíčová je jejich první pětka. Hráče máme ale přečtené, je to jen o důslednosti a zodpovědnosti každého hráče, co se dostane na led. Každý zápas je teď už na krev, je to bitva o každý bod. Tabulka je strašně vyrovnaná. Musíme být sebevědomí, ne přehnaně, ale musíme si věřit, že s každým soupeřem se dají body urvat,“ prohlásil kouč Miloš Holaň.

Podle něj bude pro úspěch opět zásadní, aby Ostravané ubránili právě formaci amerického útočníka Muellera, který vede produktivitu extraligy (20+23). Jeho řada je nebezpečná zejména v početních výhodách. Vítkovičtí porazili v posledním zápase Plzeň i bez několika zraněných útočníků (Bondra, Bernovský, Lednický, Lindberg), i proto si trenéři vypůjčili některé hráče z první ligy. „Marodka se nám trošku vyprazdňuje, ale zase na ni noví hráči přibyli, takže finální sestavu budeme znát asi až před zápasem,“ doplnil Holaň.

Vítkovice vyhrály čtyři z posledních šesti zápasů. Ostravané venku zvítězili ve dvou z uplynulých tří duelů.

„Peter Mueller je v čele kanadského bodování, rozebereme si jeho přínos brněnskému týmu. U Vítkovic se zaměříme na jejich postavení v tabulce a proč se jim v této sezoně daří,“ přiblížil předzápasový program moderátor Jan Velart.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME