11.09.2022

Dvakrát ve Vršovicích: odpoledne Bohemians s Libercem, večer Slavia proti Českým Budějovicím

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Rovnou pětici utkání přinese nedělní program 8. kola FORTUNA:LIGY. O2 TV Sport zakotví ve Vršovicích, neboť po zápasu Bohemians–Liberec přinese i duel Slavie s Českými Budějovicemi. Studio s moderátorem Petrem Svěceným začíná v 15.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal budete moci sledovat zápasy Mladá Boleslav – Slovácko, Jablonec – Hradec Králové a Ostrava–Pardubice.

Neděle 11. září 2022 od 16.00 hodin: Bohemians Praha 1905 – FC Slovan Liberec

Ďolíček bude v neděli hostit souboj dvou tabulkových sousedů. Ti půjdou do zápasu téměř ze stejná startovní čáry, neboť oba v dosavadním průběhu soutěže nasbírali jedenáct bodů. Bohemians nebudou moci pro utkání počítat s nejnovější posilou. Erik Prekop si odpykává dvouzápasový trest za červenou kartu. „Liberec disponuje opravdu kvalitním kádrem. Hrají na rychlé protiútoky a umí je využít. Daří se jim proměňovat šance, které si vytváří právě po brejcích. Proto se nachází v tabulce takhle vysoko,“ prohlásil pro web klubu asistent trenéra Bohemians Ivan Hašek.

Bohemians doma v lize s Libercem šestkrát v řadě neprohráli. „Jdeme zápas od zápasu. Je nám jasné, že pokud se chceme pohybovat ve vyšších patrech tabulky, musíme body z venku umět potvrdit i doma. Doposud se nám to bohužel nedařilo,“ dodal.

Liberec prohrál jediný ze čtyř venkovních zápasů v ligové sezoně, a to právě v Ďolíčku s Pardubicemi. „Proti ‚Klokanům‘ chceme navázat na dobrý výkon v zápase s Plzní, ovšem s jiným výsledkem. Potřebujeme zlepšit kvalitu v poslední třetině a z převahy ve hře vytěžit také branky. ‚Bohemka‘ má v sezoně na svém kontě několik výborných výsledků, čekáme od ní na domácí půdě tradičně vysoké nasazení a hodně pohybu. Budeme si muset dát pozor především na velmi dobře spolupracující útočné trio Hronek, Puškáč, Květ,“ pronesl asistent trenéra Jakub Harant pro www.fcslovanliberec.cz.

Slovan vyhrál jediné z posledních pěti kol. „Do Ďolíčku se osobně těším na výbornou fotbalovou atmosféru a také na několik svých bývalých svěřenců, které jsem vedl v mládeži ‚Bohemky‘. Doufám ale, že po zápase budeme šťastnější my a odvezeme si z Prahy společně s celým týmem a fanoušky všechny tři body,“ nechal se slyšet.

Program předzápasového studia na O2 TV Sport odstartuje sondami na ostatní stadiony souběžně hraných utkání. „Reportérka Klára Janáčková připravuje rozhovor s koučem Baníkem Pavlem Vrbou před existenčním zápasem s Pardubicemi. Eliška Machová pohovoří o tom, co přinášejí Matěj Trusa a Filip Čihák hře Hradce Králové a Vladimír Grebennikov rozebere zlepšenou defenzivu Mladé Boleslavi,“ řekl moderátor Petr Svěcený.

„S expertem Petrem Mikolandou probere výbornou úspěšnost Bohemians na venkovních stadionech. Reportérka Denisa Doležalová vyzpovídá kouče Jaroslava Veselého nejen na toto téma,“ dodal.

Neděle 11. září 2022 od 19.00 hodin: SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice

Program osmého ligového kola zakončí souboj pražské Slavie s českobudějovickým Dynamem. Pražané v lize s Jihočechy v lize devětkrát v řadě neprohráli, sedmkrát zvítězili. Sešívané ale jistě nepovzbudila remíza v Sivasu v Evropské konferenční lize. „Z výkonu proti Sivassporu jsem zklamaný, remíza je jednoznačně ztráta. Teď musíme přepnout na ligu, čekají nás České Budějovice,“ prohlásil kouč Jindřich Trpišovský.

Slavia doma v lize prohrála jediný z posledních 11 duelů a při skóre 17:1 na svém stadionu zvítězila ve všech třech zápasech této sezony nejvyšší soutěže. „Uvidíme, jak na tom budou hráči, jestli někdo neodpadne. David Jurásek kvůli horečce zůstal na hotelu, měli to i někteří členové realizáku, nějakou virózu. K dispozici budou samozřejmě i hráči, kteří nejsou na soupisce pro poháry a zůstali doma,“ doplnil směrem k nedělnímu střetnutí.

Dynamo vyhrálo jediné z posledních šesti kol. „Po výhře na Bohemians si možná někteří mysleli, že to půjde samo, ale proti Boleslavi z toho byli vyléčeni. S výkonem, jakým jsme se prezentovali, jsme nemohli nic uhrát,“ uvedl českobudějovický trenér Jozef Weber.

České Budějovice venku v lize ve třech zápasech této sezony neprohrály a získaly na stadionech soupeřů sedm z celkových osmi bodů. „Na Slavii to musí být úplně jiné, jiný důraz, jiná fotbalovost. Musím to vstřebat, hodit za hlavu a připravit se na Slavii. Mrzí nás, že nám kvůli červené kartě bude chybět Broukal,“ doplnil.

„Duel rozeberou kovaní experti na vzájemný souboj David Kalivoda a Martin Vozábal, jedním z témat bude i slávistický brankář Aleš Mandous. Reportér Radek Šilhan před utkáním přinese rozhovor s asistentem kouče Slavie Jaroslavem Köstlem,“ uzavřel Petr Svěcený.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME