17.04.2024

Dynamo výtečným finišem vyrovnalo finále s Oceláři

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic porazili ve druhém finálovém utkání play off Tipsport extraligy Třinec 6:3 a vyrovnali sérii hranou na čtyři výhry na 1:1.

Oceláři sice dokázali ve třetí části smazat dvoubrankové manko, poté se ale dvakrát prosadil Tomáš Vondráček a výhru vítěze základní části pojistil ještě Martin Kaut. Finále pokračuje o víkendu na ledě úřadujících šampionů z Třince.

„Poučili jsme se z prvního zápasu, bylo to o hodně lepší. Přehrávali jsme je, ale měli jsme slabší chvilky, kterých se musíme vyvarovat. Jsme rádi, že ze stavu 3:3 jsme se nepoložili, naopak jsme dali další góly a uhráli jsme bod,“ oddechl si pardubický trenér Marek Zadina při rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Tomáš Vondráček přispěl k vítězství Pardubic ve druhém finále hned dvěma góly, ten druhý se ještě zkoumal na videu: „Na tabletu jsme se na to koukali a nepřišlo nám nic, proč by to nemělo být uznané. Pak to byla úleva. Jsme rádi, že jsme to zvládli, konec byl takový hektický. Přišli jsme o vedení, ale naštěstí jsme se z toho nesložili a dotáhli to do vítězného konce.“

Jak zhodnotil zápas kouč Ocelářů Zdeněk Moták? „Měli jsme v první třetině trošku problém, ale pořád jsme byli v zápase, kvalitně a dobře jsme pracovali. Ve třetí třetině, která se pro nás nevyvíjela dobře, jsme se vrátili do zápasu. Nevěšíme hlavy a jedeme dál, byl to podařený výkon, i když jsme prohráli,“ hodnotil. Jak viděl trenérskou výzvu a co mu vadilo na rozhodování sudích?

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 6:3 (0:0, 2:1, 4:2).
Branky a nahrávky:
24. Pánik (Sedlák), 39. Radil (Košťálek, M. Kaut), 47. A. Musil (Čerešňák, Paulovič), 55. Vondráček (Mandát), 56. Vondráček (Mandát), 58. M. Kaut (R. Kousal, Čerešňák) – 34. Cienciala (L. Hudáček, Kundrátek), 49. Helewka (Nestrašil, D. Voženílek), 50. L. Hudáček (Kundrátek, Cienciala). Rozhodčí: Stano, Šír – Hynek, Lederer. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Nestrašil, Helewka, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, P. Vrána, M. Roman. Trenér: Moták.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME