18.11.2021

Extraliga je zpět. Motor před kamerami O2 TV Sport hostí Kometu

HC Kometa Brno / Vít Golda

Redakce O2 TV Sport

Opětovný návrat na střídačku prožije při čtvrteční předehrávce 24. kola hokejové extraligy mezi Českými Budějovicemi a Brnem majitel Komety Libor Zábranský. Domácí Motor zase dělí jediný úspěch od dosažení tisící výhry v historii československé a české nejvyšší soutěže. Předzápasové studio startuje v 17.00 hodin.

Jihočeši si před reprezentační přestávkou, vyhráli čtyři z pěti utkání. Doma však převažují na jejich kontě od začátku sezony porážky. „Moc se nám hodí, že si odpočineme a dáme se do kupy. Těch zápasů bylo hrozně moc. Doufám, že se doléčí hráči, kteří nám chyběli. A po repre pauze pojedeme zase naplno dál. Doufám, že na poslední výhru navážeme hned v dalším zápase,“ řekl brankář Jan Strmeň.

Koncem září vyhrál Motor na ledě soupeře 4:1, Kometa jim tak má co vracet. Brnu se celkově nedaří zdaleka podle představ. Jihomoravané prohráli před přestávkou tři ze čtyř utkání a i to bylo impulzem pro hlavního kouče Jiřího Kalouse, aby požádal klubového šéfa Zábranského o výpomoc na střídačce.

„Pokud se svými zkušenostmi usoudil, že tohle je cesta, jak týmu pomoci, beru to jako povinnost. Pro Kometu udělám cokoliv. Proto jsem na to přistoupil a kromě toho, že chceme přivést hráče do obrany i do útoku, rozšířím realizační tým já. Musím ale zdůraznit, že jsme nezměnili hlavního trenéra. Tím zůstává Jirka, který stále nese plnou zodpovědnost,“ uvedl Libor Zábranský pro www.hc-kometa.cz.

„Cílem nás všech je udělat pro Kometu to nejlepší. Pokud se ale nebudeme vyvarovat častým a hrubým chybám, tak se nepohneme. To může na střídačce stát Scotty Bowman nebo Mike Keenan, ale nenaděláte nic. Potřebujeme celou situaci zklidnit, výborně odkoučovat zápasy a docílit toho, aby si kluci začali věřit,“ dodal Zábranský, jenž dovedl Kometu v letech 2017 a 2018 k extraligovým titulům.

„Rozšíření trenérského štábu bude jedním z témat našeho předzápasového studia, u brněnského týmu neopomeneme ani sílu prvního útoku. U Motoru se zaměříme na jeho zatím úspěšnou studia včetně produktivního dua Milan Gulaš – Lukáš Pech. Jsem rád, že naším hostem bude generální manažer Stanislav Bednařík, a to v první přestávce utkání,“ řekl moderátor Jan Velart s tím, že druhá pauza bude ve znamení Petera Muellera a jeho působení v jihomoravské metropoli.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME