27.09.2021

Jágr pomohl Kladnu k obratu, v čele tabulky je Energie

PSG Berani Zlín / David Peška

Redakce O2 TV Sport

Naplno jede hokejová Tipsport extraliga, páteční program nabídl zajímavou podívanou, O2 TV Sport nabídla v přímém přenosu duel Plzně s Brnem. Oceláři neudrželi dvoubrankový náskok proti Kladnu, za Olomouc se opět trefil David Krejčí, na bodový zisk proti Hradci Králové to ale nestačilo.

Rytíři obrali mistra

Přestože Třinec vedl na „kladenském ledě“ 3:1, odešel od Rytířů poražen. Cestu za dvěma body svému týmu vystavěl Jaromír Jágr, který vstřelil pátou branku v sezoně. Kladno vyhrálo 4:3 po samostatných nájezdech.

Vítěznou penaltu proměnil Jakub Strnad. „Je to pěkné, ale bylo to se štěstím. Druhá třetina byla otřesná, za tu jsme si to nezasloužili. Vstupy do druhých třetin nám dělají hrozné problémy, můžeme jen děkovat gólmanovi, že to skončilo jen 1:3. Potom byla dobrá třetí třetina, kdy jsme se do toho vrátili, a pak už to bylo se štěstím, že jsme vyhráli v nájezdech,“ uvedl pro www.rytirikladno.cz.

Kometě utekly tři body mezi prsty

Nejvíce branek viděli fanoušci v Plzni, kam přijela Kometa. Přímý přenos O2 TV Sport nabídl zajímavou přestřelku: domácí vedli 3:0 a 4:1, Kometa otočila na 5:4 ve svůj prospěch, aby v čase 59:57 srovnal Martin Lang. Pětašedesát minut hry vítěze nenašlo, rozhodující nájezd proměnil Luboš Horký.

„Brněnští mohou být spokojeni, že se dokázali vrátit do utkání. Za stavu 3:0 pro Plzeň jen málokdo věřil, že Kometa bude brát dva body. Něco podobného se jí povedlo v neděli v Třinci. V Brně se ale nemohou vždy spoléhat na to, že se budou takhle vracet do zápasu pravidelně,“ řekl expert O2 TV Sport Jakub Koreis.

Karlovy Vary vyhrály na ledě posledního Zlína a jsou v čele

Extraliga má nového lídra: karlovarskou Energii. Západočeši nabyli dvoubrankový náskok v 11. minutě, ve Zlíně nakonec zvítězili 3:0 a vyšvihli se na první místo. Filip Novotný pochytal všech 31 střel Beranů.

„Velmi těžký zápas, jako ostatně ve Zlíně vždy. V prvních pěti minutách mohli vést klidně oni. Naštěstí jsme ten úvod ubránili a následně udeřili. Velká pochvala bekům, kteří hráli fantasticky. Řekli jsme si, že musíme jít do vedení, ideálně vyhrát první třetinu. Ty nám totiž letos zatím moc nešly. Ve Zlíně se to podařilo, vytvořili jsme si dvoubrankové vedení a pak už se nám lépe dýchalo,“ řekl pro www.hokejkv.cz brankář Filip Novotný.

Krejčího gól na bod proti Mountfieldu nestačil

Olomoucký útočník David Krejčí sice v 16. minutě souboje s Hradcem Králové poslal Hanáky do vedení 2:1, Mountfield nakonec zápas otočil a zvítězil 3:2. Gól a asistenci zapsal Jordann Perret.

„S Olomoucí je to vždy těsné a hodně náročné. Hráli jsme spoustu oslabení, což nás stálo hrozně moc sil. Ale když jsme ubránili to dlouhé oslabení ve třech, měl jsem pocit, že ten zápas prostě nemůžeme prohrát. Když ubráníte skoro dvě minuty ve třech proti Krejčímu, který ještě trefil horní tyčku, je to skvělé. V oslabení jsme se snažili k ničemu soupeře nepustit a myslím, že se nám to dařilo. Zkrátka to bylo velmi ubojované vítězství, tým ukázal charakter a mám z takové výhry skvělý pocit,“ pověděl pro www.mountfieldhk.cz obránce Jéremie Blain.

Čtvrteční předehrávku ovládla Sparta

O2 arena zhlédla duel dvou tradičních účastníků: Sparta v ní vyzvala Litvínov. Pražané v duelu několikrát vedli, svého soupeře porazili 6:4. Dvakrát se trefil Erik Thorell, tři kanadské body (1+2) si připsal kapitán Michal Řepík.

„Litvínovští určitě budou chtít zapracovat na tom, aby nedostávali tolik gólů. Vstřelit čtyři góly venku je dobrá bilance, ale dostat pět a více je zkrátka moc. Takhle se vyhrávat nedá. Nemohu Litvínovu upřít snahu, šance měl. Sparta jej přetlačila, dala důležité góly v důležitých chvílích, a proto vyhrála,“ zhodnotil utkání expert O2 TV Sport Jiří Tlustý.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 30. září 2021 od 17.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Olomouc.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 1. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportér: Jakub Koreis.

Pátek 8. října 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME