11.09.2022

Liberec udeřil v úvodech poločasů a vyhrál na stadionu Bohemians

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Liberce zvítězili v 8. kole FORTUNA:LIGY v Ďolíčku nad Bohemians 1905 2:0 a posunuli se na třetí místo neúplné tabulky.

Hosté se v souboji sousedů v tabulce prosadili ve druhé minutě obou půlí, na začátku utkání se trefil Matěj Valenta a krátce po přestávce další střední záložník Lukáš Červ. Oba týmy dohrávaly o deseti. V 69. minutě dostal červenou kartu střídající domácí hráč Ondřej Petrák, o chvíli později byl vyloučen Valenta.

Liberec v lize zvítězil na půdě Bohemians po šesti zápasech a naplno bodoval po dvou kolech. Bohemians doma v této sezoně nejvyšší soutěže ani napočtvrté nevyhráli a získali tam jen jeden z dosavadních 11 bodů. V tabulce jsou „Klokani“ sedmí.

Slovan vybojoval v Ďolíčku tři body za výhru 2:0. Oba góly dali fotbalisté Slovanu v začátcích poločasů, ve druhé a sedmačtyřicáté minutě. „Vstup se povedlo, pak nás Bohemka trochu zatlačila. Postupem času jsme to vyrovnali, gól na začátku druhé půle srazil Bohemku trošku dolů. Pak jsme mohli přidat ještě jeden, ale jsem spokojený,“ řekl po zápase Luboš Kozel v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Matěj Valenta rychlým gólem nasměroval Liberec za vítězstvím 2:0 na půdě Bohemians. Ve druhé půli ale po skluzu na Martina Hálu viděl červenou kartu. „Špatně jsem zpracoval balon, nezkontroloval jsem si prostor, a chtěl jsem nahrávat. Ani nevím, kam jsem Martina trefil. Chtěl bych se mu omluvit, nebyl v tom žádný záměr,“ sypal si popel na hlavu záložník Slovanu.

Klokanům nevyšly vstupy do poločasů, kdy inkasovali oba góly. „Nerozumím tomu, dvěma minutami jsme se připravili o lepší bodový zisk. Nechápu to, soupeři darujeme hned při vstupu zadarmo gól a zahodíme celý zápas,“ zlobil se kouč Jaroslav Veselý. Kde ležel klíč k lepšímu výsledku?

Bohemians Praha 1905 – FC Slovan Liberec 0:2 (0:1).
Branky:
2. Valenta, 47. Červ. Rozhodčí: Orel – Vlček, Ratajová – Adámková. Žluté karty: Jánoš, Beran (oba Bohemians). Červené karty: 69. Petrák – 73. Valenta. Diváci: 4411.
Bohemians Praha 1905: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jindřišek (46. Petrák), Jánoš (46. Drchal), Kovařík (62. Hála) – Květ (62. Beran), Hronek – Puškáč (79. Mužík). Trenér: Veselý.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý – Mikula, Valenta, Červ (85. Purzitidis), Preisler (85. Fukala) – Frýdek (70. Višinský) – Matoušek (77. Rondić), van Buren (85. Mara). Trenér: Kozel.

Baník nedal Pardubicím šanci

Fotbalisté Ostravy porazili poslední Pardubice 3:0, zvítězili po čtyřech utkáních a poskočili na deváté místo neúplné tabulky. Východočeši nebodovali popáté za sebou. Baník nasměroval k vítězství ve 32. minutě Daniel Tetour proměněnou penaltou, ve druhém poločase pak výsledek pojistili náhradník Muhamed Tijani a Nemanja Kuzmanović.

Ostravští nastoupili s oběma čerstvými posilami Plavšićem a Caduem a obzvláště srbský záložník byl při velké chuti. „Měl jsem velkou chuť do fotbalu, proto jsem do Baníku šel. Hrálo se mi dobře. Důležité jsou tři body. Ani bych neřekl, že na klucích je nějaká deka po sérii bez výhry. Doufám, že jsme to protrhli a bude se to zlepšovat. Baník patří nahoru,“ uvedl Srđan Plavšić.

„Počkali jsme si na situace do otevřené obrany, a ony přišly. Jsem rád, že jsme je dokázali zužitkovat. Nechtěli jsme hru moc otvírat, ať nedopadneme jako v utkání s Brnem, kdy jsme dvakrát v závěru inkasovali a prohráli,“ řekl Pavel Vrba, trenér Ostravy.

FC Baník Ostrava – FK Pardubice 3:0 (1:0).
Branky:
32. Tetour z pen., 75. Tijani, 83. Kuzmanović. Rozhodčí: Nehasil – Kubr, Pečenka – Kocourek. Žluté karty: Tetour, Lischka – Černý, Hlavatý, Lima. Diváci: 7168.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Frydrych, Lischka, Fleišman – Cadu (69. Buchta), Tetour, Kuzmanović (85. Pojezný), Boula, Plavšić (69. P. Jaroň) – Klíma (65. Tijani). Trenér: Vrba.
FK Pardubice: Markovič – Kostka, Vlček, Hranáč, Helešic – Tischler (46. Sychra), Solil (74. Lima), Janošek, Icha (80. Akosah-Bempah), Hlavatý – Černý (60. Červenka). Trenér: Němeček.

Mladá Boleslav se rozešla smírně se Slováckem

Fotbalisté Slovácka remizovali v Mladé Boleslavi 1:1. Svěřenci trenéra Martina Svědíka v nejvyšší soutěži nevyhráli počtvrté v řadě a nevyšla jim ideálně generálka na čtvrteční utkání Evropské konferenční ligy v Kolíně nad Rýnem. V nastavení prvního poločasu se prosadil hostující Mirčás Duskí, za domácí vyrovnal v samém závěru střídající Ladislav Krobot. Tým z Uherského Hradiště bodoval v Mladé Boleslavi ve čtvrtém ligovém duelu za sebou. Středočeši doma v sezoně nejvyšší soutěže nezvítězili ani na čtvrtý pokus.

„Je to už třetí utkání po sobě, kdy vedeme a necháme si vyrovnat a místo tří bodů si vezeme remízu. Je to smutné, navíc když to takhle dopadne v posledních vteřinách,“ řekl na tiskové konferenci trenér hostí Martin Svědík, jenž v minulosti Mladou Boleslav vedl.

„Mám rozporuplné pocity. Chtěli jsme tři body, nakonec jsme rádi za jeden. Byli jsme aktivnější, měli jsme výrazně víc střel, chtěli jsme to utkání víc zlomit. Soupeř měl hodně hráčů, kteří odpočívali,“ konstatoval mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych.

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 1:1 (0:1).
Branky:
90.+3 Krobot – 45.+1 Duskí. Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Vyhnanovský – Klíma. Žluté karty: Mašek, Karafiát – Sinjavskij. Diváci: 1997.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Mašek (62. Dancák), Matějovský, Mareček (85. Skalák), Fulnek – Ladra (85. Žitný), Ekpai (67. Krobot). Trenér: Hoftych.
1. FC Slovácko: Fryšták – Hofmann, Daníček, Šimko – Trávník (57. Havlík), Ljovin – Sinjavskij (85. Kadlec), Brandner (69. Petržela), Holzer (56. Reinberk), Duskí – Vecheta (69. Mihálik). Trenér: Svědík.

Jablonec přehrál Hradec Králové a slaví první výhru

Fotbalisté Jablonce porazili na svém hřišti 3:0 Hradec Králové a dočkali se premiérového vítězství v sezoně. Skóre otevřel v 50. minutě Václav Sejk, další branky přidali v 67. a 80. minutě Jakub Martinec s Janem Chramostou. Severočeši se po prvním triumfu pod vedením kouče Davida Horejše posunuli na 13. místo, Východočeši jsou na šesté pozici neúplné tabulky.

„Jsem obrovsky rád, že jsme konečně vyhráli. Určitě se mi ulevilo, čekali jsme na výhru už od přípravných zápasů. Druhý poločas naše hra splňovala to, co bychom od mančaftu chtěli, byla jednoznačně v naší režii. Dali jsme tři góly týmu, který branky moc nedostává, navíc jsme udrželi nulu,“ řekl jablonecký kouč David Horejš na tiskové konferenci.

FK Jablonec – FC Hradec Králové 3:0 (0:0).
Branky:
50. Sejk, 67. Martinec, 80. Chramosta. Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Podaný – Machálek. Žluté karty: Houska – Rada. Diváci: 2309.
FK Jablonec: Hanuš – Akpudje, Martinec, Heidenreich – Šulc (89. Souček), Kratochvíl, Houska, Krob – Polidar, Chramosta (82. Patrák) – Sejk (87. Ikaunieks). Trenér: Horejš.
FC Hradec Králové: Reichl – Klíma, Ševčík, Čech – Gabriel, Kučera (69. Kodeš), Rada, Smrž – Trusa (69. Dvořák), Vašulín (79. Rybička), Kubala (71. Matěj Koubek). Trenér: Miroslav Koubek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME