22.02.2024

Litvínov vyhrál v Českých Budějovicích a je čtvrtý

Banes Motor České Budějovice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Litvínova zvítězili v předehrávaném utkání 48. kola Tipsport extraligy na ledě Českých Budějovic 7:4 a posunuli se v tabulce na čtvrté místo zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play off. Dvěma góly a asistencí se na výhře podílel Ondřej Kaše. Jihočeši se prosadili až za stavu 0:6, podařilo se jim snížit na 4:6, obrat ale nedokonali a doma prohráli potřetí za sebou.

„Tři body jsou tři body. V této extrémně vyrovnaný lize je pro nás cenný každý bod, natož v utkání venku. Co se týká dneška, tak jsme rádi, že se nám povedla první třetina. Ve druhé se k nám přiklonilo štěstí, no a pak jsme si to trochu zkomplikovali,“ zhodnotil trenér Karel Mlejnek v rozhovoru s Jakubem Koreisem.

„Hraje se na body a my je dneska nezískali. Ten průběh zápasu se pro nás nevyvíjel dobře. Ve třetí třetině jsme zabojovali, ale v prvních dvou třetinách ne. Celou sezonu jsme byli doma velmi dobří a fungovalo nám to. Teď nám to odešlo. Bohužel to někdy tak je, že to nebude celou sezonu vycházet,“ mrzí trenéra Ladislava Čiháka.

Banes Motor České Budějovice – HC Verva Litvínov 4:7 (0:2, 2:4, 2:1).
Branky a nahrávky:
36. Štencel (Gulaš), 38. Valský (Koláček, M. Doudera), 48. Kondelík (Gulaš), 50. Gulaš (Ordoš) – 8. Hlava (D. Kaše, O. Kaše), 11. Koblasa (Kudrna), 22. O. Kaše (Czuczman), 33. Kirk (Abdul), 35. O. Kaše (Hlava), 35. Sukeľ (Koblasa, Kudrna), 58. D. Kaše. Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Kajínek, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 6057.
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (35. Strmeň) – Pýcha, Štencel, Kachyňa, M. Doudera, Hovorka, Gulaši, Vráblík – Gulaš, Kondelík, Ordoš – Kubík, Harris, F. Přikryl – Vopelka, Pech, Simon – Valský, Koláček, Toman. Trenér: Čihák.
HC Verva Litvínov: M. Tomek – D. Zeman, Baránek, Jaks, Zile, Demel, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ, Kudrna – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Gut, Kirk – Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME