27.10.2022

Nastává v NFL nová éra?

Christian McCaffrey

Redakce O2 TV Sport

Zdá se, že léta nadvlády a dominance Toma Bradyho a Aarona Rodgerse pomalu končí a mladé týmy typu Jets a Giants se dostávají do popředí. NFL má za sebou i první velkou výměnu před uzávěrkou přestupů, když se stěhoval hvězdný RB Christian McCaffrey. Colts také zvolili novou cestu na pozici QB. Novinkami nabité shrnutí sedmého týdne je tu.

Když Tom Brady oznamoval návrat z fotbalového důchodu, který trval 40 dní, svou cestu zpět si asi představoval jinak. V sedmém týdnu Bucs prohráli s Panthers, kteří se v průběhu dvou týdnů zbavili hlavního trenéra Rhuleho, vyměnili WR Andersona a před pár dny dokonce poslali pryč svou největší hvězdu – RB McCaffreyho. I přesto Carolina nedovolila Buccaneers vůbec nic a vymazali Bradyho útok, který skóroval pouze tři body a postarali se o největší překvapení týdne. Zpátky ale k CMC, tedy Christianu McCaffreymu. Jeden z nejlepších runningbacků ligy byl vyměněn za 4 výběry v draftu do San Franciska 49ers. Jde zatím o největší přestup letošní sezony a 49ers doufají, že CMC bude tím chybějícím článkem, který je dovede do Super Bowlu. Na papíře vypadá trio Kittle–Samuel–CMC společně s velmi dobrou obranou nebezpečně. Otázkou však zůstává, zda se to přetaví i na výsledky na hřišti.

Podobně jako Buccaneers jsou na tom i Packers. Ti mají na svém kontě už čtyři prohry, když v uplynulém týdnu prohráli s Commanders, které vedl náhradní quarterback Heinicke, a momentálně jsou na záporné zápasové bilanci 3–4. Aaron Rodgers evidentně nehraje v zápasové pohodě a jeho výkony jsou jen stínem toho, co předváděl v posledních dvou sezonách, kdy získal dvakrát cenu MVP ligy. Rodgers evidentně není na stejné vlně se svými wide receivery a obrany soupeře ucpou box, tak že Aaron Jones a AJ Dillon nemají příliš prostoru pro běh, jelikož se nebojí kdysi dominantní passové hry Green Bay. Na rozdíl od Bucs mají Packers v divizi Vikings, kteří hrají letos skvěle a cesta do playoff je pro Rogerse a spol. o to složitější.

Týmy z New York dále válí a jak Jets, tak Giants si ve svých zápasech připsali vítězství a dále pokračují ve své skvělé jízdě. Jedinou kaňkou pro Jets je zranění komety letošní sezony RB Breeca Halla, který si přetrhal vazy v koleni a sezona pro něj skončila. Jets reagovali rychle a do týmy přivedli výměnou RB Robinsona z Jaguars, který se stal v Jacksonvillu postradatelným, poté co naběhal 1700 yardů v posledních dvou sezonách.

Změnu na pozici quarterbacka hlásí Colts, kteří po neuspokojivých výsledcích posadili na lavičku veterána Matta Ryana a jeho pozici zaujme mladý Sam Ehlinger, kterého si vybrali v loňském roce v šestém kole draftu z univerzity Texas. Tato bývalá univerzitní hvězda se tak bude snažit spasit tým z Indianapolis a nasměrovat je k lepším výsledkům. Pravdou však je, že Colts mají více problémů, než hra quarterbacka a hlavní trenér Frank Reich pomalu začíná sedět na velmi horkém křesle.

Tento týden nabídne na našich obrazovkách znovu extra příděl amerického fotbalu, když přibude letos už třetí zápas v Londýně, kde se od 14.30 hodin utkají Jaguars a Broncos. Celkem tedy bude k dispozici šest přenosů NFL.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME