Včera

Obranu hokejistů Českých Budějovic vyztužil odchovanec Tomáš Cibulka

Banes Motor České Budějovice

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Novou posilou hokejistů Českých Budějovic se stal obránce Tomáš Cibulka. Dvacetiletý mládežnický reprezentant se rozhodl po třech letech v zámořské juniorce k návratu na jih Čech, s mateřským klubem podepsal kontrakt do konce sezony. Motor o jeho příchodu informoval na klubovém webu.

Tomáš Cibulka, jenž získal s českou dvacítkou na přelomu roku bronz na mistrovství světa, strávil poslední tři sezony v QMJHL. Za týmy Val-d'Or Foreurs a Cape Breton Eagles si připsal dohromady 209 startů a 114 bodů za 19 branek a 95 asistencí.

„Naskytla se možnost návratu našeho odchovance, tak jsme neváhali. Tomáš je mladý a perspektivní obránce, na mistrovství dvacítek byl velmi výrazným bekem naší reprezentace. Těšíme se na to, že s ním budou moci naši trenéři pracovat,“ uvedl sportovní manažer Motoru Jiří Novotný.

Čerstvá posila může zasáhnout už do úterního duelu s Olomoucí. Pokud se tak stane, prožije Cibulka premiéru v extralize. Jihočeši mají zatím ze tří zápasů dvě výhry a šest bodů. V neděli oslnili povedeným výkonem a jasným triumfem 6:1 nad Pardubicemi, hlavním favoritem na zisk extraligového titulu.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME