27.11.2022

Pardubice měly namále. Nakonec dorovnaly rekord samostatné extraligy

HC Dynamo Pardubice / Ladislav Adámek

Redakce O2 TV Sport

Že bude pardubické Dynamo patřit k největším favoritům této extraligové sezony, to se vědělo. Východočeši ale nyní oplývají mimořádnou formou, podařilo se jim srovnat extraligový rekord v počtu výher v základní části.

A to to dlouho vypadalo ve vyprodané enteria areně všelijak. Zásluhou Jakuba Fleka se Kometa ujala vedení, po vyrovnání Adamem Musilem udeřili Luboš Horký a podruhé Jakub Flek. Ještě v předposlední minutě Dynamo ztrácelo dvě trefy…

Jenže Pardubice se nadechly k velkolepému závěru: Radim Rulík nechal už v čase 56:09 odvolat brankáře a Dynamo hrálo vabank. 61 sekund před koncem řádné hrací doby snížil Robert Říčka, aby v čase 59:38 vyrovnal Adam Musil druhým gólem v utkání. 3:3!

Pardubice před návštěvou 10 194 diváků dotáhly zdánlivě ztracený zápas do prodloužení. Pět minut hry tři na tři přes obří příležitosti na obou stranách vítěze nenašly, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž dominovali červenobílí. Postupně se trefili Patrik Poulíček, Robert Kousal, Tomáš Zohorna a David Cienciala, jenž v páté sérii rozpumpoval vítězné oslavy.

Dynamo nakonec udolalo i Kometu a slaví třinácté vítězství v české nejvyšší soutěži v základní části v řadě. Na stejnou metu dosáhli v ročníku 2014/2015 Oceláři Třinec. Pokud Pardubice v úterý porazí Liberec, osamostatní se na čele těchto historických statistik české extraligy.

A možná na jaře ještě padne jeden historický počin. Liberec v sezoně 2015/2016 posbíral dohromady 118 bodů, což je rekord soutěže. Pardubice mají aktuálně 54 bodů po 23 kolech, trojčlenka nabízí zisk 122 po 52… Dosáhne Dynamo na tuto metu?

Nejvíce výher v řadě v základní části

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME