12.09.2021

Plzeň sťala mistra, Jágr v přestřelce neodvrátil prohru

HC Škoda Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Druhé kolo má za sebou česká nejvyšší hokejová soutěž. A že se bylo na co dívat! Plzeň se ukázala a zdolala třinecké Oceláře 3:2. Kladenský dres oblékl na ledě Českých Budějovic Jaromír Jágr, prohře 5:7 ale nezabránil. Brno vyhrálo nad Zlínem 3:2 v prodloužení, v čele tabulky jsou Pardubice, jež dokázaly po takřka šesti letech vyhrát v Mladé Boleslavi.

Škoda obrala Oceláře o všechny body

Zatímco v minulé sezoně Oceláři překonali rekord v počtu výher v řadě od prvního kola, v tomto ročníku našli svého přemožitele již ve druhém utkání. Západočeši svého soupeře přestříleli 38:24.

„Třinec tlačil, ale my jsme to odbojovali dobře. Chci hráčům poděkovat za to, jak rychle zapomněli na nepovedený zápas v Pardubicích. Dnes to byl tým, který bych si představoval. Zranění dvou hráčů před zápasem byla komplikace, ale už jsme na to zvyklí. Těší mě vítězný návrat do Plzně, o který jsme se mohli podělit s fanoušky,“ řekl po utkání plzeňský kouč Václav Baďouček.

Jaromír Jágr se vrátil, Kladno přesto prohrálo 5:7

Takřka do posledního místa zaplněná Budvar aréna si nenechala ujít souboj domácího Motoru s kladenskými Rytíři, v jejichž sestavě tentokrát už nechyběl Jaromír Jágr. Devětačtyřicetiletý útočník se bodově neprosadil, do statistik si připsal jednu střelu a šest trestných minut. Na straně domácích zazářil exsparťanský útočník Lukáš Pech, vstřelil dvě branky a na další tři nahrál. Poprvé se po svém návratu na jih Čech brankově prosadil Milan Gulaš.

„Hosté měli výborný vstup, o výsledku nakonec rozhodly přesilovky a únava bránících hráčů. Bylo krásné hrát znovu před zaplněným hledištěm v úžasné atmosféře,“ řekl po své první výhře v roli extraligového trenéra Jaroslav Modrý.

Brno–Zlín 3:2 v prodloužení

První derby nové sezony hostila brněnská Winning Group Arena. Na první branku musela návštěva kola, šest a půl tisíce fanoušků, čekat až do 55. minuty. Kometa vedla 46 sekund dokonce o dva góly, Berani ale dokázali i díky trefě v power play dorovnat. Vítěznou trefu a druhý bod pro domácí zapsal Marek Ďaloga, letní posila modrobílých.

„Měli jsme dobrý nástup do utkání, hru jsme relativně kontrovali především v první a třetí třetině. Ve druhé Zlín hru srovnal a hrozil nebezpečnými šancemi. Za stavu 2:0, kdy jsme měli náskok a tlak, jsme vyrobili dvě chyby, které Zlín potrestal. Stálo nás to bod, což nás mrzí, ale za výhru v prodloužení jsme rádi,“ okomentoval svou první výhru na brněnské střídačce kouč Jiří Kalous.

Pardubice obratem protrhly sérii proher v Mladé Boleslavi

V repríze posledního čtvrtfinále Mladá Boleslav hostila Pardubice. Vše směřovalo k výhře domácích, ti drželi po dvou třetinách dvougólový náskok. Poslední dějství ale náramně vyšlo Dynamu: třígólovou smrští, kdy soupeře přestřílelo 11:2, si zajistilo výhru 4:3. Pardubice vyhrály v Mladé Boleslavi poprvé od listopadu 2015.

„Byli dvě třetiny lepší. My jsme hráli hrozně, ale před třetím dějství udělali trenéři nějaké změny a prospělo to. Řekli jsme si, že musíme bruslit, jít za tím, hrát jednoduchý hokej a zkoušet to nahazovat na bránu. Od prvního střídání jsme to plnili, dali jsme pak gól na 2:3, který nás hodně zvedl. Na 3:3 a na 4:3 už to bylo o štěstí. Odrazilo se to tam, ale šli jsme si za tím. Takhle musíme hrát od začátku, a ne až od třetí třetiny,“ nechal se slyšet David Cienciala, který v minulé sezoně oblékal právě dres Bruslařů.

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 16. září 2021 od 17.30 hodin: HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 17. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 23. září 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME