03.11.2022

Přestupové období se zapsalo do dějin NFL

National Football League

Redakce O2 TV Sport

Tradiční shrnutí NFL se většinou dává do kupy během úterý, když už jsou odehrány všechny zápasy uplynulého týdne. Pokud by tomu tak bylo i v tomto týdnu, ochudili bychom se o historický moment. V úterý večer totiž končilo přestupové období…

V minulém týdnu jsme byli svědky velkých výměn, když své působiště změnil hvězdný runningback Christian McCaffrey, zkušený DE Rober Quinn nebo WR Robby Anderson, ale to, co mělo přijít v posledních hodinách přestupového období, to asi nečekal nikdo. Celkem se totiž domluvilo 12 výměn v jediném dni, což je nejvyšší číslo za posledních 30 let a rozhodně to nebyli žádní hráči druhé kategorie.

Asi největší jméno ukořistili Miami Dolphins, kteří do svého středu přivedli hvězdného pass rushera Bradleyho Chubba z Denveru Broncos, za výběr v prvním kole draftu v příštím roce. Chubb, který má v letošním roce už 5,5 sacku má tak pomoci trápící se obraně Dolphins. To od Miami ale nebylo vše, když na oplátku do Denveru poslali RB Edmondse a z 49ers naopak získali RB Wilsona.

Velmi žádanou skupinou na výměny byly pak skill hráči útoku, tedy WR, TE a RB. Steelers poslali do Chicaga WR Claypoola, Lions se překvapivě zbavili svého mladého TE Hutchinsona, který zamířil k divizním rivalům do Minnesoty a Falcons se zbavili suspendovaného WR Ridelyho, kterého v příští sezóně uvidíme v dresu Jacksonville Jaguars. Runningbacky si pak ještě vyměnili Bills a Colts, když z Indianapolis do Buffala cestoval Nyheim Hines a na druhou stranu Zack Moss.

Mimo velmi rušný poslední den možných výměn, bylo také k vidění spoustu zajímavých zápasů a pro některé týmy i pokračujících nepřesvědčivých výkonů. Buccaneers prohráli ve čtvrteční předehrávce s Ravens a prohráli po páté z posledních šesti týdnů. Packers nestačili na Bills a i tým Aarona Rodgerse je na bilanci 3–5, stejně jako Tampa s Tomem Bradym.

Naopak skvělý zápas sehráli hráči 49ers, kteří v důležitém divizním souboji rozstříleli Los Angeles Rams 31–14, když hlavní postavou byl RB McCaffrey, který si připsal touchdown po zemi, vzduchem, a dokonce jeden i po trikové akci hodil. Ve vynikající formě pokračují i Seahawks, kteří dokázali zvítězit v souboji překvapení letošní sezóny nad Giants 27–13 a jsou momentálně na prvním místě divize NFC West.

Před zaplněným londýnským stadionem ve Wembey, sledovala rekordní návštěva souboj trápících se Broncos a Jaguars, kde nakonec díky obratu ve čtvrté čtvrtině berou výhru 21:17 hráči Denveru. Toto utkání také ukončilo londýnskou sérii pro rok 2022, která byla velmi úspěšná a určitě se v příštím roce vrátí zpět.

V tomto týdnu se můžete znovu těšit na celou porci pěti zápasů na vašich obrazovkách, především pak na souboj Buccaneers a Rams, který ozdobí nedělní slot od 22:25.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME