03.04.2022

Semifinále startuje v O2 areně

HC Sparta Praha / Jakub Pláteník

Redakce O2 TV Sport

Kdo postoupí do extraligového finále? První náznaky odpovědi mohou přinést úvodní nedělní zápasy, O2 TV Sport už od 14.00 hodin přinese duel pražské Sparty s Českými Budějovicemi.

Neděle 3. dubna 2022: HC Sparta Praha – HC Motor České Budějovice

Pražané postoupili do semifinále přes Liberec. Po pondělním rozhodujícím duelu, který ukončil až gól Tomáše Pavelky ve 104. minutě, měli hráči dva dny volna.Od čtvrtka se připravují na České Budějovice. S Motorem prohráli v základní části tři ze čtyř zápasů, v play off ale budou hájit skvělou bilanci proti Jihočechům. Oba kluby se utkaly zatím ve čtyřech sériích a vždy vyhrála Sparta. Zatím poslední souboj v roce 2003 ovládli Pražané ve čtvrtfinále 4:0 na zápasy.

„Co udělat, aby série pokračovala? Asi navázat na výkony hráčů, kteří hráli před dvaceti lety. Bude to těžké, hokej se od té doby samozřejmě změnil a také si myslím, že České Budějovice mají opravdu dobré mužstvo. Oproti loňsku se jim podařilo tým dobře poskládat, doplnili jej hodně dobrými a zkušenými hráči a druhou půlku sezony odehráli výborně,“ řekl sparťanský trenér Josef Jandač.

Hru Motoru ocenil a chválil, na druhou stranu ji nechce přeceňovat. „Mají dobré osobnosti, výborného gólmana, výborné trenéry, takže si myslím, že to bude zajímavé. Nechci je ale démonizovat,“ uvedl Jandač. Podle něj chce Sparta být připravená hrát svůj hokej, ale chystá se i na hru Českých Budějovic: „Musíme být připraveni na oboje. Věnovat se sami sobě, tomu, co nám pomohlo, a pochopitelně se musíme věnovat i soupeři. Musíme respektovat to, v čem je dobrý. A jsou tam věci, v nichž jsou opravdu dobří.“

Jihočeši dál žijí hokejový sen, kterým dávají zapomenout na noční můru minulé sezony. V ní skončili s velkým mankem poslední, ale protože šlo o nesestupový ročník, měli příležitost k okamžité nápravě. Vítězné tažení vyřazovacími boji nechtějí utnout ani proti Spartě, přestože jsou v roli outsidera.

České Budějovice ale vyhrály tři z uplynulých čtyř vzájemných duelů. „Je jedno, jakého soupeře v semifinále dostanete, všechno jsou to výborní soupeři. Sparta má velmi silný tým, ale to my taky. Celá sezona vypovídala o tom, že týmy a zápasy byly velmi vyrovnané, opravdu letos nebylo lehkého zápasu. Zrovna se Spartou máme kladnou bilanci, myslím, že to bude velmi vyrovnaná série. Chvíli jsem tam působil a znám tam poměrně dost lidí. O to víc se na to těším,“ prohlásil zkušený útočník Motoru Michal Vondrka.

Začátek studia: 14.00 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Oceláři, kteří útočí na zlatý hattrick, o něj mohou hrát již počtvrté za sebou. V semifinále proti nim stejně jako loni stojí Mladá Boleslav, která mezi nejlepší kvarteto postoupila z předkola. Jejich první vzájemný souboj startuje ve Werk areně v 17.00 hodin.

Třinec a Mladou Boleslav dělilo po základní části devět míst a 36 bodů. Středočeši ale chytili v play off druhý dech. V předkole vyřadili Plzeň a dokonce i vítěze Prezidentského poháru Hradec Králové. „Viděl jsem na Boleslavi větší chuť i drajv. Hrála na krev a myslím si, že tím Hradec Králové udolala. Postoupila podle mého zaslouženě,“ řekl třinecký trenér Václav Varaďa.

Mladá Boleslav se bude snažit Třinci oplatit loňské vyřazení, po kterém cítila po porážce 0:3 v rozhodujícím sedmém semifinále na ledě Ocelářů křivdu. „Máme jim samozřejmě co vracet. Ještě si to dobře pamatuju a křivdu cítím pořád. Ten sedmý zápas rozhodčí neukormidlovali. My jsme na tom byli v tom sedmém zápase fyzicky líp a staly se tam věci, které se stát neměly,“ řekl útočník Jan Stránský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME