27.09.2021

Slavia nešetřila nováčka, neprohrála už 54 zápasů

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalový mistr jede nadále na plný plyn, v 9. kole před více než deseti tisíci fanoušky přehrál Hradec Králové 4:1. Slavia rozhodla zápas už v prvním dějství, kdy se trefili Jan Kuchta a Daniel Samek. V 50. minutě podruhé skóroval Kuchta, jenž neměl daleko k hattricku, poté se prosadil Ibrahim Traoré. Čestný zásah hostům zajistil Jiří Kateřiňák, jehož střelu přizvedl Stanislav Tecl.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský nebyl zcela spokojený. „Mrzí mě posledních 20 minut, které si diváci nezasloužili. Někteří hráči si to spletli s exhibicí, která nám vůbec nešla, ve finále jsme Mandousovi zkazili čisté konto,“ nelíbilo se mu.

Hradec Králové na Slavii nestačil a prohrál po třech výhrách v řadě. „Kluky můžu pochválit a blahopřát jim k další školicí lekci top fotbalu Evropy. Pro nás to je sice nepříjemná porážka, ale odpovídá rozdílům v kvalitě mužstev a je to poučný zápas, ze kterého si hodně vezmeme. Nevzdali jsme se a bojovali jsme až do konce,“ ocenil kouč Miroslav Koubek v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Slávista Jan Kuchta se proti Hradci Králové gólově prosadil hned dvakrát, celkově už je na pěti trefách. „Tohle vítězství nám pomůže před derby. Měl jsem šance i na hattrick, myslím, že mě tam trenéři kvůli tomu i nechali. Jediná kaňka je, že jsme zbytečně inkasovali,“ hodnotil pro O2 TV Sport výhru 4:1.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME