12.12.2021

Slavia potvrdila vedení v tabulce, porazila Mladou Boleslav

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 18. kole FORTUNA:LIGY nad Mladou Boleslaví 2:0 a vyjímají se na čele s tříbodovým náskokem před druhou Plzní.

Vršovický obhájce titulu rozhodl utkání v závěrečné čtvrthodině úvodního dějství, kdy se mezi 31. a 40. minutou trefili Alexander Bah a Nicolae Stanciu.

Režisérem výhry nad Středočechy byl obránce Alexander Bah, který jeden gól dal a na druhý nahrál. „Je to nadstandardní hráč. Doufám, že s námi dotáhne sezonu a neodejde už v zimě. Je logické, že o takové hráče je venku zájem,“ chválil dánského beka kouč Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

První gól dal Alexander Bah sám, na druhý nahrál a pomohl i k čistému kontu. „První gól nebyl tak pohledný, druhý se povedl. Vysoko jsme napadali, vzal jsem balon, vytáhl ho nahoru a nahrál jsem Nicovi, který se krásně trefil,“ shrnul brankové situace dánský obránce, který je pod drobnohledem reprezentačního kouče Hjulmanda.

Oba góly obdrželi hosté v první půli, odpověď ale až do konce zápasu nedokázali najít. „Nevzdávali jsme to, chtěli jsme s tím něco udělat. Věřili jsme, že to ještě můžeme zdramatizovat, ale bohužel se tak nestalo,“ neskrýval trenér Karel Jarolím zklamání. O čem bude přemýšlet do příštího zápasu?


SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0).
Branky:
31. Bah, 40. Stanciu. Rozhodčí: Hocek – Horák, Ratajová – Franěk. Žluté karty: Jurásek, Suchý (oba Mladá Boleslav). Diváci: 1000 (omezený počet).
Slavia: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar – Hromada (46. Madsen), Holeš – Schranz (75. Ekpai), Stanciu (75. Traoré), Olayinka (89. Plavšič) – Kuchta (63. Lingr). Trenér: Trpišovský.
Mladá Boleslav: Šeda – Douděra, Suchý, Preisler, Jurásek – Ladra (87. Mužík), Dancák, Smrž, Ewerton – L. Mašek (67. Hlavatý) – Škoda (55. Fila). Trenér: Jarolím.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME