21.01.2023

Sparta se v generálce na ligu utká s Norimberkem

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Atraktivního protivníka přivítá ve svém posledním utkáním před startem jarní části FORTUNA:LIGY pražská Sparta. O2 TV Sport odvysílá její přípravné utkání s Norimberk, přímý přenos startuje ve 13.50 hodin.

Sparta odehrála poslední soutěžní zápas 19. listopadu na hřišti Baníku Ostrava, kde oslavila postup v MOL Cupu. Po dvou týdnech přípravy, která byla zahájena 1. prosince, následovalo utkání se slovenskou Žilinou. Sparta v zasněženém tréninkovém centru zvítězila 3:1.

V neděli 8. ledna A tým odcestoval na soustředění do Marbelly. Ve Španělsku byly na programu dva přípravné zápasy. Nejprve Sparta porazila bundesligový Stuttgart 2:0. Dne 16. ledna Sparta změřila síly s velmi atraktivním soupeřem – rakouským Red Bullem Salzburg. S účastníkem základní skupiny Ligy mistrů, který směřuje za 10. titulem v řadě, sehrála vyrovnanou partii. Výsledkem nakonec byla těsná porážka 1:2.

„Byl to velmi dobrý zápas, vyzkoušeli jsme si, co jsme chtěli, hlavně v obraně. Víme, že to byl náročný soupeř, a to zejména po zisku balonu. Přechod do útoku mají velmi dobrý po celou sezonu. Pracujeme takticky, defenzivně a ofenzivně na malých detailech. Ještě nejsme tam, kde chceme být,“ prohlásil pro klubový web sparťanský asistent trenéra Lars Friis.

„Přímý přenos startuje deset minut před plánovaným výkopem, divákům představíme technologickou novinku body cam. Zhodnotíme také, co se ve Spartě během zimní přestávky událo,“ řekla reportérka utkání Denisa Doležalová.

Výsledky Sparty v přípravě

16. prosince 2022, Tréninkové centrum Strahov:
AC SPARTA PRAHA – MŠK ŽILINA 3:1 (3:0).
Branky:
1. Haraslín, 9. Haraslín (Wiesner), 44. Jankto (Wiesner) – 54. Kopásek.

12. ledna 2023, Marbella:
AC SPARTA PRAHA – VFB STUTTGART 2:0 (1:0).
Branky:
13. Anton (vl.), 48. Haraslín.

16. ledna 2023, Marbella:
AC SPARTA PRAHA – FC RED BULL SALZBURG 1:2 (1:1).
Branky:
45. Haraslín (Wiesner), – 2. Koita, 50. Adamu. Karty: 39. Konate, 84. Bernardo.

Začátek přenosu: 13.50 hodin. Komentátoři: David Nyč a Václav Pilný. Reportérka: Denisa Doležalová.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME