01.12.2022

Vítkovice „vidí“ na čelo. Srazí i Kometu?

HC Kometa Brno

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Vítkovic jsou jediným týmem, který drží v extralize krok s Pardubicemi a v pátek se mohou na lídra tabulky dotáhnout. Potřebují k tomu plný zisk z domácího duelu proti Brnu. Přímý přenos parádního duelu začíná v 17.00 hodin na O2 TV Sport.

Ostravané vévodí tabulce domácích zápasů, v nichž vytěžili 31 z 33 možných bodů. K dispozici mají kompletní kádr včetně lídra Muellera, který na jihu Moravy čtyři sezony úspěšně působil. Ostravský klub vyšel naposledy naprázdno 18. října právě proti Kometě, na jejímž ledě prohrál 1:2. Od té doby získal ve 12 utkáních 29 bodů.

„Jsme v sestavě, v jaké jsme byli na Kladně, ale to neznamená, že nemohou přijít nějaké změny. Blíží se pauza, je potřeba ty body sbírat, vidíme, jak se to vyrovnává nahoře i dole,“ řekl pro web klubu vítkovický trenér Miloš Holaň. „Bude to asi jedna z nejnáročnějších sezon vůbec, že někdo neodskočil ani tam ani tam. S každým soupeřem se dá hrát, začíná se 0:0 a musíme nastavit hlavy vítězně,“ navázal šéf vítkovické střídačky. Útočník Dominik Lakatoš z Vítkovic může sehrát 400. zápas v extralize.

„Kometa je samozřejmě kvalitní soupeř, osobnosti v týmu, velice dobré přesilové hry. Teď měli trochu kolísavé výsledky, měli šňůru výher, pak prohráli a dostali pět gólů, takže trošku nevyzpytatelný soupeř. Dokázali udělat dobrý výsledek v Pardubicích, i když to v závěru ztratili, takže se musíme připravit opravdu na kvalitní boj. Čekám, že v hojném počtu přijedou i jejich fanoušci, takže bude asi bouřlivá atmosféra. Doufám, že i naši fanoušci si najdou cestu na zimní stadion po těch výsledcích, co máme a pomůžou nám k tomu, abychom doma zase sbírali body,“ uzavřel kouč Vítkovic.

Jihomoravanům se podařilo v závěru měsíce listopadu přerušit sérii čtyř nezdarů v řadě. Už v Pardubicích předvedl brněnský tým zlepšený výkon a o body přišel až v posledních vteřinách. Na domácím ledě proti Olomouci už si nechtěl nechat možnost vítězství nechat ujít. Modrobílí však museli být trpěliví, utkání za stavu 0:0 dospělo až do samostatných nájezdů, kde o jeho osudu rozhodl v 5. sérii Radek Koblížek. Brankář Dominik Furch pak vychytal všech 28 pokusů soupeře, neinkasoval ani v nájezdech a po zásluze byl vyhlášen nejlepším brněnským hráčem proti moravskému konkurentovi z Olomouce.

„Bylo to těžké utkání, hráči ho ale tvrdě odpracovali a odbojovali. Vázla nám souhra v některých fázích utkání, ale ta teď jdou rychle po sobě, musíme pracovat, abychom se dostali do herní pohody,“ prohlásil asistent trenéra Jiří Horáček.

„V úvodu našeho předzápasového studia s expertem Miloslavem Gureněm rozebereme aktuální výbornou formu Vítkovic. Zaměříme se na její útočné hvězdy Dominika Lakatoše, Petera Muellera nebo Robertse Bukartse. U Komety nahlédneme na její hru a pasivitu při hře pět na pět, podíváme se i na její sílu v přesilových hrách,“ prozradil moderátor Jan Homolka s tím, že reportérka Tereza Kubíčková před utkáním vyzpovídá Willieho Raskoba a Petra Holíka.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Jan Velart. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME