Dnes

Dukla hostí Slovan, Slovácko Karvinou, večer pak Jablonec vyzve Hradec Králové

FK Jablonec

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Čtveřici zápasů nabídne sobotní program Chance Ligy, tři duely vysílá na svém hlavním kanálu O2 TV Sport. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná ve 13.00 hodin.

Sobota 28. září od 13.30 hodin: FK Dukla Praha – FC Slovan Liberec

Liberec minule porazil v lize Duklu po dvou prohrách. Dukla doma v lize s Libercem pětkrát za sebou neprohrála – z toho získala čtyři vítězství – a inkasovala při tom jediný gól, v posledních dvou duelech ho tam porazila 2:0.

Dukla, která zvítězila v jediném z posledních šesti odehraných kol, doma v nejvyšší soutěži vyhrála dva z posledních tří duelů a získala tam šest z celkových sedm bodů v sezoně. Dukla ve středu ve 2. kole domácího poháru vyhrála v Ústí nad Orlicí 4:0, Liberec zvítězil na půdě jiného třetiligového týmu Povltavské FA 3:1.

„Liberec určitě chtěl být v tabulce výše. Je velmi kvalitní, s širokým kádrem. Všechno je tam nové, trenér i spousta hráčů, sedá si to a potřebují čas. Doma ztratili hodně bodů, potřebují je získat venku. Každopádně nás čeká těžké utkání. Hlavně doufám, že nebudeme mít strach. Potřebujeme proměňovat šance, což je zatím asi náš největší problém. Snad se to otočí. V týdnu jsme v poháru mužstvo trochu prostřídali. Řezníčkovi chybí jediný gól ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů, snad ho dá co nejdříve. Je však dostatečně zkušený, nebude se trápit, pokud na něj bude čekat. Do Dukly přišel hlavně kvůli tomu, aby nám pomohl,“ řekl Petr Rada, trenér Dukly, jenž dříve vedl Liberec.

Liberec zvítězil v jediném z posledních sedmi odehraných kol a dvakrát po sobě remizoval. Slovan vyhrál jediný z uplynulých šesti venkovních ligových duelů. „Jedeme na Duklu vyhrát, potřebujeme to zlomit za každou cenu. Následovat bude domácí derby. Chceme z těchto dvou zápasů vytěžit maximum bodů. Nebude to jednoduché, ale věřím, že to v našich silách jednoznačně je. Musíme dávat branky,“ pověděl Radoslav Kováč.

Sobota 28. září od 16.00 hodin: 1. FC Slovácko – MFK Karviná

Slovácko, které prohrálo jediný z 15 vzájemných ligových zápasů, doma v lize s Karvinou v osmi utkáních neprohrálo a šestkrát za sebou ji tam porazilo, inkasovalo při tom jediný gól.

Tým z Uherského Hradiště tři kola po sobě nezvítězila, minule ale prohrál po pěti ligových duelech. Slovácko ve čtyřech domácích zápasech ligové sezony neprohrálo, z toho zaznamenalo tři remízy. Slovácko ve středu ve 2. kole domácího poháru zvítězilo na hřišti divizní Kuřimi 3:1.

„V týdnu jsme splnili povinnost postupem v domácím poháru, ale zápas v Kuřimi jsme si komplikovali neproměňováním šancí. To musíme zlepšit. V domácím prostředí máme v lize jednu výhru a tři remízy. Takže určitě chceme utkání s Karvinou zvládnout vítězně a odčinit prohru v Hradci Králové, kam za námi přijela spousta fanoušků a skvěle fandili celý zápas. Potřebujeme se soustředit sami na sebe a podat co nejlepší možný výkon. To, že Karviná vypadla z poháru, podle mě vliv na duel mít nebude,“ uvedl Roman West.

Karviná čtyři kola po sobě neprohrála – z toho hrála třikrát doma. Slezané vyhráli dva ze tří venkovních duelů v ligové sezoně. Karviná vypadla z poháru po porážce 0:1 na půdě třetiligové Kroměříže.

„Ve středu jsme zklamali, když jsme vypadli z poháru s Kroměříží. Je to určitě prozatím největší podzimní kaňka. Může to mít vliv na další zápas, přece jen je ostuda vypadnout s třetiligovým týmem, pohár jsme brali se vší vážností. Věřím, že mužstvo ukáže charakter už v sobotu v Uherském Hradišti a reakce na výkon bude dobrá. Asi je výhoda, že hrajeme hned po třech dnech. Doufám, že všichni na Slovácku uvidí jinou Karvinou,“ konstatoval Martin Hyský.

Neděle 22. září od 19.00 hodin: FK Jablonec – FC Hradec Králové

Jablonec, který doma v lize minule prohrál po sedmi utkáních, nebodoval jediný z minulých 15 vzájemných ligových zápasů, Hradec Králové ale v nejvyšší soutěži dvakrát po sobě neporazil. Severočeský celek doma v lize prohrál jediný z 16 vzájemných duelů a od května 1999 tam s Hradcem jedenáctkrát po sobě bodoval.

„Víme, že zápas v Karviné se nám nepovedl herně ani výsledkově. Takže do utkání jdeme s tím to napravit. Musíme se poučit z úvodu zápasu, nevstoupili jsme do toho dobře. Dva zápasy po sobě jsme nedali gól, takže to je teď malinko Achillova pata. Po delší době hrajeme doma, věřím, že půjdeme do zápasu dobře naladěni,“ poznamenal Josef Petřík, asistent trenéra.

Hradec Králové minule v lize vyhrál po dvou porážkách, venku v lize čtyřikrát za sebou prohrál. „Votroci“ ve středu ve 2. kole domácího poháru zvítězili na hřišti třetiligového pražského Motorletu 1:0.

„Jablonecký tým prošel několika změnami, ta nejvýraznější proběhla na postu trenéra. Svůj výkon staví na kombinační hře, která se opírá o Puškáče či Berana. Současně mají velice kvalitní defenzivu. Trenér Kozel spoléhal na tyto atributy i na Dukle či v Liberci. Jeho rukopis je jasně patrný i nyní. Myslím, že právě jeho práce stojí za tím, že se teď Jablonci daří více než v předcházejících sezonách,“ dodal Adrian Rolko, asistent královéhradeckého kouče.

Sobotní program Chance Ligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME