Včera

Spartu čeká rozjetá Olomouc

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport s využitím ČTK

Fotbalisté pražské Sparty v páteční předehrávce 10. kola Chance Ligy přivítají od 19.30 hodin pátou Olomouc. Obhájci titulu spolu se Slavií, jež je před nimi v čele tabulky o skóre, jako jediní v nejvyšší soutěži neprohráli. Utkání pro ně bude zároveň generálkou před úterním utkáním Ligy mistrů ve Stuttgartu. Sigma se musí obejít bez vykartovaného Jana Klimenta, s devíti brankami nejlepšího střelce soutěže.

Letenští jsou proti Hanákům jasným favoritem. Olomouc porazili v lize třikrát za sebou a od září 2012 jí doma nepodlehli devětkrát v řadě, přičemž osmkrát zvítězili. Svěřenci dánského trenéra Larse Friise se v domácím ligovém utkání představí po více než měsíci.

„Zaměřuji se především na nás, ne na tabulku, nic jiného mi do hlavy neskáče. Po každém zápase se soustředíme na ten další, teď máme Olomouc. Jak ukazují výsledky, tak se nám to zatím celkem dařilo. Třeba před dvěma lety byla pasáž, kdy Sparta zaostávala o sedm bodů. Teď je to jinak, držíme se v čele tabulky, otočilo se to,“ prohlásil Lars Friis, jehož svěřenci vstoupili do nového formátu Ligy mistrů domácí výhrou 3:0 nad Salcburkem.

Sparta v 15 soutěžních zápasech v sezoně neprohrála, z toho si připsala 13 vítězství, a ve 14 z nich vstřelila minimálně dvě branky. Zároveň má s 18 nastřílenými brankami nejlepší útok ligy. Olomouc bodovala ve třech z minulých čtyř kol, venku však nezvítězila třikrát po sobě a vyhrála tam jediný z posledních osmi duelů.

„Čeká nás extrémně těžký zápas. Hrajeme proti úřadujícímu mistrovi, Sparta hraje Ligu mistrů. Je to tým, který má plno reprezentantů, kvalitní hráče ze zahraničí. Bude to pro nás velký křest ohněm. Věřím, že zkušenost ze zápasů na Slavii a v Plzni pro nás může být dobrá a budeme se prezentovat dobrým výkonem, jako jsme se jím prezentovali v předchozích utkáních,“ uvedl kouč Sigmy Tomáš Janotka.

Obejít se musí nejen bez Klimenta, ale i stopera Adama Dohnálka. „Absence jsou dvě, ale bereme to jako realitu. Byli součástí základní sestavy. Honza Kliment je náš rozdílový hráč, je to nejlepší střelec ligy a svými góly nám pomohl k hodně bodům. I svým výkonem. Věřím, že hráči, kteří dostanou místo těchto dvou příležitost, ji chytnou za pačesy a budou plnohodnotnou náhradou,“ mínil Janotka.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME