15.05.2022

Fotbalovou sezonu zakončí pražské derby, Plzeň převezme pohár po souboji s Ostravou

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Poslední hrací den má na svém programu tato sezona FORTUNA:LIGY. Nedělní program ozdobí 303. derby obou „S“, Slavia přivítá ve vyprodaném Edenu Spartu, zápas budete moci sledovat na O2 TV Sport.

V přenosu bude nasazen unikátní kamerový systém O2 TV Cable CAM. Jedná se o kameru zavěšenou na pojízdné lanovce, která snímá dění na hřišti z atraktivní perspektivy. Více informací naleznete zde.

V multidimenzi na O2 TV Fotbal můžete zhlédnout souboj Viktorie s Baníkem, Západočeši po skončení utkání budou moci oslavit mistrovský titul. Slovácko přivítá Hradec Králové. Předzápasový program s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná v 16.15 hodin.

Neděle 15. května na O2 TV Sport: SK Slavia Praha – AC Spart Praha

Slavia prohrála jediný z posledních 14 vzájemných ligových zápasů, v této sezoně však Spartě podlehla ve dvou z dosavadních třech soutěžních duelů. „Jsme zklamaní, že jsme neudrželi naději na titul do posledního kola,“ smutně konstatoval kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Sešívaní ve středu remizovali v Ostravě a přišli o šanci na titul. „Zápas s Baníkem jsme chtěli zvládnout a dotáhnout to tak, aby do konce bylo v tabulce o co hrát,“ pokračoval.

Slavia, která dosud vyhrála jediný zápas nadstavby, doma v lize se Spartou devětkrát v řadě neprohrála. „V neděli samozřejmě budeme mít o co hrát, je to derby, ale chtěli jsme to tahat do posledního kola. To se nám bohužel nepodařilo,“ dodal šéf slávistické lavičky.

Sparta vyhrála jediné z posledních pěti kol a v lize třikrát za sebou nezvítězila. „Porážka se Slováckem nás mrzí. Vzhledem k tomu, že teď hrajeme středa–neděle–středa, toho času na změnu hry není,“ poznamenal sparťanský trenér Michal Horňák.

Letenský celek venku v lize dvakrát v řadě prohrál a v této sezoně na stadionech soupeřů získal jen 25 z celkových 70 bodů. „Do každého zápasu půjdeme s nějakým plánem. Kluci si mezi zápasy hlavně potřebují odpočinout psychicky i fyzicky, aby se dostali z únavy,“ nechal se slyšet.

Spartu ve středu čeká odložené finále domácího poháru se Slováckem. „Čekají nás ještě dva těžké zápasy. Ke středečnímu finále poháru se upínáme, ale nejsme v pozici, abychom nedělní derby se Slavií vypustili,“ doplnil Michal Horňák.

„Doprovodný program budeme věnovat všem souběžně hraným zápasům, zavítáme i do Plzně, odkud nám reportér Radek Šilhan přiblíží plán oslav Viktorie. Reportér David Sobišek před pražským derby vyzpovídá trenéry obou týmů,“ poznamenal moderátor Michal Hrdlička.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME